Košarka
SPORTOVI
Košarka
Eh, šteta...

Cibona ispustila pobjedu protiv Cedevita Olimpije: Imali su lijepu prednost i napad za pobjedu

Cibona je šest minuta prije kraja povela i 73-64, ali je tada Jaka Blažič krenuo s dalekometnim šutovima pa je tri minute prije kraja gostujući sastav poveo 76-75.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ogledu 13. kola regionalne ABA lige, košarkaši Cedevita Olimpije u Zagrebu su, u neizvjesnoj završnici, svladali Cibonu 82-79.

Prvo poluvrijeme je prošlo uglavnom u izjednačenoj borbi pa je nakon prvih 20 minuta rezultat bio 40-40. Treću četvrtinu gosti su otvorili serijom 12-2 te su pobjegli na deset razlike, no odgovor Cibone je bio još bolji. Hrvatska momčad ne da je dostigla Cedevita Olimpiju već je na kraju treće četvrtine povela 61-58. Odlično su u tom razdoblju utakmice igrali Vildoza i Gegić.

Cibona je šest minuta prije kraja povela i 73-64, ali je tada Blažič krenuo s dalekometnim šutovima pa je tri minute prije kraja gostujući sastav poveo 76-75.

U neizvjesnoj završnici Blažič je, 21 sekundu prije kraja, ubacio oba slobodna bacanja za vodstvo svoje momčadi (80-79), a Cibona u zadnjem, punom napadu, nije uspjela ni uputiti šut za moguću pobjedu.

Kod Cibone najbolji je strijelac bio Danko Branković (20 poena i devet skokova). Amar Gegić je dodao 15 uz osam skokova, dok je Jose Vildoza ubacio 14 koševa uz četiri asistencije. Goste je predvodio Jaka Blažič s 19 poena, dok je Zach Auguste dodao 15 uz pet skokova.

Na ljestvici vodi Crvena zvezda s omjerom 12-1. Slijede Budućnost i FMP koji imaju deset pobjeda i tri poraza te Partizan koji je uz utakmicu manje na omjeru 10-2.

Ovom pobjedom Cedevita Olimpija je došla na osam pobjeda i pet poraza, dok je Cibona na sedmom mjestu (5-8). Zadar je na 11. mjestu (4-9), a Split posljednji (2-11).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider