Košarka
SPORTOVI
Košarka
Blažič briljirao

ABA liga: Cedevita Olimpija sretno do pobjede u dva produžetka

Momčad koju vodi Slaven Rimac imala je dosta sreće.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite Olimpije pobijedili su Megu Bemax sa 112-102 u dvoboju 12. kola ABA lige, a do devetog slavlja u novoj sezoni momčad Slavena Rimca stigla je u dva produžetka te uz dosta sreće.

Naime, gosti su u osnovnom dijelu utakmice propustili prednost od 11 koševa (67-78) u posljednjih šest minuta, da bi na kraju izborili produžetak vrlo spretnim i sretnim košem Marka Simonovića za 87-87, koji je iskoristio četiri desetinke sekunde koje su ostale nakon ubačaja Jake Blažiča za 87-85.

Blažič je postao junakom pobjede Ljubljančana, jer je na isteku prvog produžetka pogodio tricu kojom je odveo utakmicu u novih pet minuta dodatka u kojima je Cedevita Olimpija nadigrala goste sa 15-5 te na kraju stigla do uvjerljive pobjede.

Blažič je sa 33 koša, devet skokova i šest asistencija bio najbolji igrač utakmice, dok je kod Mege najbolji bio Kendrick Perry sa 27 poena.

Hrvatski predstavnici Cibona i Zadar će svoje utakmice 12. kola odigrati u nedjelju. Cibona od 18:00 gostuje kod Mornara u Baru, dok je Zadar od 20:00 domaćin podgoričkoj Budućnosti.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider