Košarka
SPORTOVI
Košarka
''Stojim uz Ukrajinu''

Igrač Crvene zvezde digao glas protiv rata u Ukrajini, supruga tvrdi da su ušutkani: ''Neću se ispričati Srbima''

Američki košarkaš u redovima Crvene zvezde javno se izjasnio protiv rata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči početka utakmice Eurolige između Žalgirisa i Crvene zvezde u Kaunasu, gostujući su igrači zaradili gromoglasne zvižduke jer nisu htjeli zajedno s domaćim igračima i sucima držati antiratnu poruku.

U zemlji koja daje bezrezervnu podršku napadnutoj Ukrajini takav je čin košarkaša beogradskog kluba dočekan i povicima ''Slava Ukrajini''.

No poznat je stav prema ruskoj invaziji u Srbiji pa se tamošnji klubovi drže mišljenja većine. Ono što mnogi košarkaški navijači zamjeraju u ovom slučaju je što se radi o poruci koja je isključivo protiv rata tj. ''zaustavite rat''.

Pravdao se zbog čina uoči utakmice

Zbog svega se nakon utakmice oglasio i Amerikanac u redovima Crvene zvezde, Aaron White koji je reagirao na jednu prozivku na Twitteru.

''Rečeno nam je da ne diramo zastavu. Želio bih naglasiti kako ne podržavam rat i želim mir u svijetu'', napisao je Amerikanac.

Puno je oštrija bila njegova supruga koja se također oglasila na toj društvenoj mreži.

''Kod mene nema neutralnosti. Stojim uz Ukrajinu. I vi imate pravo na svoje mišljenje. Neću se ispričati Srbima, nema se zbog čega ispričavati'', poručila je Grace White i dodala:

''Nije im dan izbor. Ako srpski igrač nije htio dirati zastavu, nije ni trebao. Ali i suprotno. Svima je ukradeno pravo na slobodu govora od strane uprave'', oštra je bila Amerikanka.

Vidjet ćemo hoće li White imati problema s ljudima iz kluba nakon ovakvih reakcija.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider