Košarka
SPORTOVI
Košarka
Želi drugu priliku

Djedica koji ima san: Zaboravite sve, ovo bi bila jedna od najluđih sportskih priča godine

61-godišnji djedica iz Las Vegasa, Calvin Roberts, mogao bi ispisati povijest ukoliko mu se ostvari životna želja. Naime, Roberts ne želi odustati od svog sna da jednog dana zaigra u NBA-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Calvin Roberts nije tek tamo neki prolaznik. Radi se o čovjeku koji je, kako sam kaže, davne 1980. godine draftiran u četvrtoj rundi od strane San Antonio Spursa, ali nikad nije uspio izboriti mjesto u momčadi te se otisnuo u Europu. Te godine je na draftu, primjerice, izabran Kevin McHale.

Sada sa 61 godinom, Roberts se nada kako bi mogao izboriti mjesto na Ljetnoj ligi i napokon ispuniti svoj san da jednog dana zaigra u NBA-u.

''Ako Bog da, dobit ću priliku na ljetnom kampu i pokazati da još uvijek imam talenta'', izjavio je Roberts za ''ABC News'' te nadodao:

''Nadam se da će to biti poziv od Spursa. Već su jednom vidjeli nešto u meni. To je moja momčad i neću odustati od njih. Popovich je izvrstan i pametan trener. On i ja možemo dobro komunicirati jer smo oboje stari. On me i inspirirao.''

Roberts, koji ima 203 centimetra i 111 kilograma, kaže kako je odličnoj formi.

''Zdrav sam za svoje godine i vrlo posvećen. Nadam se da će vidjeti to. Pokušavam privući pažnju kako bi vidjeli da sam u formi, spreman i voljan ponovno probati u ovoj dobi. Ozbiljan sam oko toga i želim biti tamo. To je moja druga prilika. Ako mi daju šansu, idem sve do kraja'', rekao je Roberts.

Unatoč činjenici što nikad nije zaigrao za Spurse u 80-ima, kaže kako je profesionalno igrao u nekoliko europskih zemalja.

''Igrao sam u Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Turskoj, Izraelu, u poprilično puno zemalja.''

Roberts je nekad davno igrao i protiv Magica Johnsona dok je bio na sveučilištu California State.

''Pozvani smo da igramo protiv njega u predsezonskoj utakmici i izgubili smo za jedan poen. Bila je to moja prva prilika da igram protiv nekog tko je već poznat i svi su znali da će otići u NBA. Kad sam vidio njega i tu njegovu energiju, to je bilo nešto čudesno. To je bio moj vrhunac'', prisjetio se Roberts.

Njegova supruga, Noemi Lucero, sto posto je uz njega.

''Mislim da je to sjajna ideja. Već znam da to može učiniti. On ima nevjerojatnu volju i kad postoji takva volja, postoji i način da se to ostvari. Nikad ga nisam vidjela kao košarkaša, tako da bi to bila moja prva prilika da ga vidim kao profesionalnog igrača'', objasnila je Robertsova supruga.

Kako god završila ova nevjerojatna priča, treba imati hrabrosti u tim godinama upustiti se u tako nešto. Robertsu svakako želimo da mu se barem pruži prilika pa neka pokaže sve što može. A povuku li stvarno Spursi ili netko drugi takav potez, bit će to jedna od najluđih priča godine. Ne samo u NBA-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider