Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
NIJE MU LAKO

Dalić razočaran: ''Razgovarat ćemo, nismo bili dobri, zakazali smo''

Izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je poraz koji smo na neželjen način započeli Europsko prvenstvo.

Zlatko Dalić (Foto: Ante Cizmic / Cropix)

Drugo Europsko prvenstvo u nizu Hrvatska je započela porazom. No, ovaj protiv Španjolske djeluje teže od onog prije tri godine protiv Engleske, posebno zbog toga što se sad nalazimo i u težoj grupi. 

Pred izbornikom Zlatkom Dalićem je težak posao, uzeti minimalno četiri boda iz preostala dva susreta, a prvi od njih je srijedu protiv Albanije. Ovu utakmicu nije bilo lako prokomentirao, no pokušao je najbolje što je mogao.

"Čestitam Španjolcima, težak, ali zaslužen naš poraz. Nismo bili na nivou, bili smo bez energije i agresije, mučili smo se prvih 15-ak minuta i nakon toga se posložili.Primili smo gol iz naše netipične greške, a ono što je najgore, gubimo 2:0 i onda u zadnjoj minuti prvog poluvremena primimo gol iz kornera. To je pokazatelj dekoncentracije", rekao je Dalić za HRT.

"Razgovarat ćemo, analizirat ćemo, bili smo predaleko od igrača, protivniku smo dali puno vremena i prostora i to je ono što te kazni. Nismo bili dobri i zakazali smo. Premalo agresije, premalo duela", kazao je izbornik.

Što je htio s izmjenama?

"Htjeli smo da vidimo Perišića što može u ovako teškoj i jakoj utakmici, htjeli smo odmoriti Modrića i Kovačića jer smo nakon sat vremena igre gubili 3:0. Prelako smo primali golove, bilo je naših loših reakcija, ali sve je to bilo nekako prelako. Mi ga nismo dali ni iz penala."

Na koncu je Dalić poručio:

"Dvije su utakmice do kraja, mi znamo što je naš cilj, trebamo se sad dobro fokusirati na to i tražiti pobjedu."

Mislite li da nakon poraza Hrvatska ima manje šanse za prolaz?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider