Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Navijači u niskom startu

VIDEO Njemačka će "gorjeti": Hrvati stižu u golemom broju, evo kako doći do ulaznica

Još samo dva dana ostala su do nove faze prodaje ulaznica za Europsko prvenstvo idućeg ljeta u Njemačkoj. Nova faza namijenjena je navijačima iz zemalja koje sudjeluju na Euru, pa tako i našim navijačima. Evo kako do ulaznica!

Idućeg ljeta, točno 18 godina nakon Svjetskog prvenstva, Hrvati će ponovno okupirati Njemačku, ovog puta zbog Europskog prvenstva. Stoga mnogi s nestrpljenjem čekaju da prekosutra krene proces prijava za kupnju ulaznica za utakmice Vatrenih, koji će trajati nešto manje od dva tjedna.

"Od 1. prosinca do 12. prosinca – odmah naglašavam da je redoslijed prijava nebitan, počinju prijave za vrlo vjerojatni ždrijeb – jer potencijalno očekujemo da će bit puno, puno više zahtjeva nego raspoloživih ulaznica. Prijave se rade na UEFA-inim stranicama, na službenom portalu za ulaznice europskog prvenstva", rekao je Nikša Martinac, HNS-ov povjerenik za ulaznice, u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Pratite korak po korak

Sve što morate napraviti je registrirati se i prijaviti na UEFA-inom portalu za EURO te kliknuti čije ste reprezentacije navijač. Nakon toga slijedi odabir utakmica te prijava za maksimalno 4 ulaznice po osobi. No s obzirom na broj prijava koji se očekuje, trebat će vam dosta sreće za doći do karata.

"UEFA će početkom siječnja obaviti ždrijeb iz svih prijavljenih, a svi prijavljeni će na mail adresu dobiti informaciju o tome da li su imali sreće na ždrijebu ili ne, a ovi koji su imali sreće će dobiti i rok za plaćanje tih ulaznica."

Skupine Eura 2024 Ždrijeb za Euro 2024: Hrvatska dobila tešku grupu, a otvara sa Španjolskom u Berlinu! divider

I jednom od onih koje ćete uvijek vidjeti na utakmicama Vatrenih, Tomislavu Mileisu iz platforme Mi Hrvati, mobitel već mjesecima ne prestaje zvoniti.

"Čak i u ovom 10. mjesecu kad smo bili malo umorni u kvalifikacijama, uopće nije bilo poljuljano povjerenje da ćemo se plasirati na završni turnir, tako da po intenzitetu poziva do sada nije bilo nikada ovako. Vjerojatno će potražnja za ulaznicama prebaciti jedno 20 do 30 puta ponudu ulaznica", smatra Mileis.

UEFA za Euro 2024. uvodi jednu novost

Zato nam u korist ide i novina koju UEFA uvodi za ovaj Euro. Po njoj se više karte navijačima pojedinih reprezentacija neće dijeliti po postotku kapaciteta stationa, već će...

"Sve reprezentacije za sve utakmice u grupnoj fazi imati fiksno 10 tisuća ulaznica, bez obzira na kojem stadionu se utakmica igra."

HNS je s UEFA-om uspio dogovoriti da u grupnoj fazi pravo prvootkupa 500 karata imaju oni najvjerniji navijači s najviše posjeta utakmicama Vatrenih u posljednjih 5 godina. 500 karata ići će i izravno klupskim navijačkim udrugama, a 10 posto HNS-u. Ostalih 75 posto isključivo digitalnih ulaznica ovisit će o UEFA-inom ždrijebu, a evo koliko će stajati karte u grupnoj fazi.

"Mi igramo definitivno kući"

"Najniža cijena za ove uvjetno rečeno najvjernije navijače koji su odmah iza gola su 30 eura, treća kategorija 60, druga 150 i kategorija jedan je 200 eura", napominje Martinac.

"Mi igramo definitivno kući, najintezivnije prvenstvo i ja očekujem da će cijeli taj hype potaknuti i dati dodatni impuls i našim reprezentativcima koji bi mogli ostvariti ovaj puta možda čak i nešto najsjajnije do sada", nada se Mileis.

Na kojima od 10 njemačkih stadiona će idućeg ljeta igrati Vatreni, znat ćemo nakon subotnjeg ždrijeba u Hamburgu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider