Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Izbornik iskreno nakon finala

VIDEO Dalić otkrio kako je Modrić reagirao: ''Žao nam je 35 tisuća navijača''

Izbornik je stao pred naše kamere netom nakon poraza u finalu Lige nacija te podijelio što misli o utakmici i ostanku Luke Modrića u reprezentaciji.

"Prvo želim čestitati Španjolcima na osvajanju Lige nacija. Čestitam i svojim igračima na sjajnoj utakmici i velikom postignuću, sjajnoj borbi danas. Zahvalio bih našim navijačima na velikoj podršci. Na kraju ovaj put nismo uspjeli na penale, što smo dosad uspijevali. Izgubili smo i šteta. Moramo svi zajedno biti ponosni na sve ovo što je Hrvatska napravila u Ligi nacija, na borbu i igru. Došli smo do finala, na kraju velika šteta da ga nismo osvojili. To je tako u nogometu, nekad dobiješ, nekad izgubiš", rekao je izbornik Dalić za Novu TV.

Bilo je raznih trenutaka utakmice, onih u kojim smo mi dominirali pa oni, potom opet mi. Žalite li za nekim razdobljem da smo možda u nekom periodu mogli više?

"Velik ulog, teška utakmica, dobar protivnik. Možda je nama falilo malo više konkretnosti prema naprijed, nismo bili toliko opasni. No, nisu ni oni ništa kreirali. S te strane možda smo malo promašili u tom dijelu, ali smo zaista istrčali 120 minuta. Nama je bilo teže nakon Nizozemske ponovno odigrati 120 minuta, ali smo uspjeli biti zaista kvaliteti i konkurentni s njima. Oni nisu isto tako nešto napravili. Nemam za čim žaliti, to je nogomet, penali su lutrija."

Oni su u jednom trenutku imali šest napravljenih izmjena, a mi tri. Nije li tu bilo nekih drugih opcija?

"Ne. Ne mogu sad o tome puno razmišljati. Malo nam je teško, žao nam je za taj poraz, ali idemo dalje."

Kako je Luka reagirao na prvu? Biste li voljeli da ostane i dalje?

"Kao i svi mi. Teško nam je prvo zbog nas samih, zbog velike borbe, zbog ovih ljudi koji su došli u Rotterdam. Danas je bilo 35 tisuća naših navijača ovdje koji su navijali zdušno, žao mi je zbog njih."

"Luka će sam odlučiti kako dalje. On, Kovačić, Brozović, Perišić danas su bili fenomenalni. Ovi veterani, kako ih mi zovemo senatori, odigrali su sjajnu utakmicu. Igrali su 120 minuta bez sekunde stajanja i mogu biti samo ponosan da imamo ovakvu reprezentaciju." 

Je li vam se neke mlade snage nametnule ili, bolje rečeno, dodatno potvrdile?

"Imamo mi svoje igrače. Kostur reprezentacije se zna, on je konstantan i svatko ima prigodu da se kroz svoje prvenstvo nametne i dođe u reprezentaciju. Imamo sigurno potencijala, ali najvažniji su ovi igrači koji su tu, oko njih se stvara krug."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider