Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
MJESEC DANA DO OKUPLJANJA

VIDEO Budimir će na Euro kao prvi napadač, veseli sjajna forma nekoliko reprezentativaca

Nekoliko hrvatskih reprezentativaca ove je sezone u sjajnoj formi, koja zapravo sve više raste.

Mjesec je dana preostalo do novog okupljanja naše nogometne reprezentacije, pa nije loše napraviti pregled trenutačne forme nekih igrača.

Prvo ime koje moramo spomenuti upravo je ono s kojim smo završili kvalifikacije.

Budimir na tri gola od najboljeg strijelca lige

Od ključnog gola za plasman na Europsko prvenstvo Ante Budimir za Osasunu je postigao šest pogodaka u 12 utakmica.

Vatreni napadač sad je četvrti najbolji strijelac španjolskog prvenstva sa samo tri pogotka manje od vodećeg Judea Bellinghama. A kvalitetu ostvarenog najbolje će dočarati popis velikih napadačkih imena koji se nalaze iza našeg Ante.

"Jako je lijepo vidjeti da je u formi. Čini mi se da je samim time zacementiran kao prvi napadač reprezentacije na Europskom prvenstvu", prokomentirao je Budimira stručni komentator Nove TV, Aljoša Vojnović te dodao:

"I to je to! Veseli vidjeti da je naš igrač četvrti strijelac španjolskog prvenstva. Stvarno trpa kao na traci i očekujem da onda tu formu prenese i na Europsko prvenstvo."

Lošiji set vijesti iz španjolskog prvenstva vezan je nažalost uz vatrenog kapetana Luku Modrića. U 2024. godini prosječno na travnjaku provodi 44 minute.

Ovako je njegovu igru u remiju protiv Rayo Vallecana komentirao njegov trener.

"Bio je maksimalno lucidan u rješenjima s loptom. Igrao je dobro, pokušavao je pronaći dobra dodavanja, bio je dobro pozicioniran na terenu, a bio je i na visokoj defenzivnoj razini. Bio je to Modrić kakav je i uvijek", rekao je Ancelotti.

Veseli Stanišićeva i Pašalićeva forma

Zato veseli ogroman preokret u minutaži Josipa Stanišića u Bayer Leverkusenu. Oko njega se više ne trebamo hvatati za glavu.

Jer, za razliku od prvog dijela sezone kad je igrao samo u pet od 14 prvenstvenih utakmica te od njih startao samo u jednoj, Stanišić je sad jednostavno nezamjenjiv dio nezaustavljivog stroja Apotekara

"Xabi Alonso kao trener, možda u ovom trenutku kao najpotentniji mladi trener na svijetu, tako da, rekao bih da se nekako slažu kockice da će i on stasati u još boljeg igrača. Strašno velika stvar za reprezentaciju", komentar je Vojnovića.

Velika je stvar za Vatrene i to što se Mario Pašalić ponovno izborio za naslove uloge u Atalanti... U posljednjih pet utakmica ima učinak od dva gola i dvije asistencije.

Marko Pjaca u Rijeci se vraća na trag svojih maksimalnih izdanja, a svakako je važno i to što peti najbolji strijelac u povijesti Vatrenih ove godine za Hoffenheim zabija redovito. Andrej Kramarić ima deset golova u 20 utakmica.

U Abu Dhabiju odigrat ćemo dva susreta

Čini se da će Vatreni odlazak u Abu Dhabiju dočekati u dobroj formi. A evo kako je došlo do turnira.

"Bila je želja velika izbornika Zlatka Dalića da napravimo jedan sličan team building onome koji je bio u Katru prije Svjetskog prvenstva. Savez je tu želju izbornika uslišio", rekao je glasnogovornik Tomislav Pacak, dodavši:

"Snaga Hrvatske, marketinška, a prvenstveno sportska, omogućila je organizatorima da počevši od Hrvatske organiziraju jedan kvalitetan turnir."

Turnir s Hrvatskom, Egiptom, Tunisom i Novim Zelandom moći ćete pratiti od 22. ožujka na gol.hr-u i Novoj TV.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider