Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Razgovarali smo"

Dalić najavio promjene za Tursku: Perišić komentirao nesporazum s Kramarićem

Utakmica Turska - Hrvatska igra se sutra od 20:45 uz izravni prijenos na Novoj TV i portalu gol.hr.

Zlatko Dalić (Foto: Bozidar Vukicevic/Cropix)

Izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić najavili su utakmicu Turske i Hrvatske u sklopu kvalifikacija za odlazak na Euro 2024.

Prvi je na novinarska pitanja odgovarao Perišić, koji je već godinama važna karika hrvatske nogometne reprezentacije:

"Kad sam bio dijete, kad sam gledao Svjetsko prvenstvo 1998., bila mi je želja igrati za reprezentaciju. Na kraju nisam mogao ni zamisliti da ću doći do te brojke nastupa za Vatrene, dajem svoj maksimum, nadam se će potrajati još koju godinu".

Koliko je realna pobjeda protiv Turske?

"Izgubili smo dva boda protiv Walesa, znamo kako je igrati u Turskoj. Neće biti lako, ali ipak smo mi Hrvatska,. Favoriti smo i trebamo ići na tri boda".

Perišić komentirao sukob s Kramarićem

Bilo je riječi i o šokantnom remiju protiv Walesa:

"Kada u posljednjoj sekundi izgubši dva boda, svi smo bili tužni. Ali sutra je nova utakmica, sutra nam trebaju tri boda".

Tko će u prvih 11 protiv Turske? ANKETA Pomozite Daliću i izaberite prvih 11 Hrvatske protiv Turske divider

Turski su novinari pitali Perišića o nesporazumu s Kramarićem na utakmici protiv Walesa. Odlučio se hrvatski napadač na udarac s 25 metara, a nije proigrao Perišića koji je ipak bio u puno boljoj poziciji:

"Nema smisla govoriti što je bilo, sve što se dogodilo na trenu, to ostaje na terenu. Nema smisla gubiti energiju na to, žao mi je samo što naša dobra akcija nije okrunjena pogotkom. Kramarić je odigrao dobru utakmicu i namjestio par šansi".

Dalić najavio promjene za Tursku

Dalić je otkrio kakvo je stanje u momčadi i najavio promjene za Tursku:

"Ostali smo bez Petkovića i Livaje, nema potrebe jer imamo dva rješenja. Vidjet ćemo tko će početi. Nparavit ćemo neke promjene, ali ne mogu u tome bš puno govoriti. Ide novi napadač. Bitno je da su svi zdravi, da su svi spremni za utakmicu".

Također, otkrio je kako je razgovarao s Kramarićem o situaciji gdje se odlučio na udarac s 25 metara, ali od toga ne želi raditi preveliku dramu:

Stefan Kuntz Izbornik Turske demantirao priče koje su došle do Hrvatske: "To su glasine, totalna laž" divider

"Perišić je sve rekao. To je utakmica, odluka u sekundi. Kramarić je svjestan da je imao bolja rješenja, to je napadač, to je njihova sujeta. Imao je boljeg igrača, ali nećemo od toga praviti dramu. Imamo važnijih stvari od toga. To se dogodi, idemo dalje. Razgovarali smo i sve riješili".

Problem desnog krila*

"Razmišljali smo o toj opciji Juranovića i Stanišića, ali mislim da nismo pogriješili. Protiv Walesa smo odigrali dobru utakmicu, mali period smo bili slabiji, a taj gol je sve pokvario. Pred nama je još sedam utakmica, ali nećemo ništa testirati. Nema vremena za to. Imamo još tu Pašalića, Vlašića, Majera, ali to ćemo riješiti".

Izbornik tvrdi da ih čeka zahtjevna utakmica

Komentirao je tursku nogometnu reprezentaciju:

"Oni su organizirana ekipa, imaju sjajne pojedince i jako dobro djeluju. Nezgodna su reprezentacija, jako su kvalitetni. Imali su tešku utakmicu u Armeniji i prošli su", kazao je pa dodao što očekuje od sutrašnje utakmice:

"Bit će zahtjevnija utakmica, Turska je bolji protivnik. Bit će više napada na naš gol. Morat ćemo se bolje braniti, imat će drugačiji način igre. Imat će svojih faza, i mi, i Turci. Očekujemo teškog protivnika i s punim respektom ulazimo u tu utakmicu, jer su puno bolji od Walesa", zaključio je izbornik.

Što očekujete od utakmice Turska - Hrvatska?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider