Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Očitao im bukvicu

Srpski novinar pohvalio Vatrene: "Zato su velikani europskog nogometa. Nema to veze s EU-om, Vatikanom..."

Hrvatska je došla na korak od plasmana na još jedno veliko natjecanje.

Andrej Kramarić slavi pogodak (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Hrvatska je, nadahnuta sjajnim vijestima iz Erevana gdje je Wales osvojio samo bod, bez većih poteškoća svladala Latviju (0:2) i tako došla korak bliže izravnom plasmanu na Euro 2024.

Vatreni su gotovo sve riješili u prvih 20 minuta s dva brza pogotka Lovre Majera i Andreja Kramarića, a uvjerljivu predstavu Dalićevih izabranika pohvalili su i mediji u susjedstvu.

Ipak vrijedi istaknuti poduži članak novinara Aleksanda Gligorića na srpskom Mozzartu Sportu koji se na zanimljiv način osvrnuo na novu pobjedu Vatrenih:

"Hrvatska ne igra kvalifikacije, Hrvatska ih prolazi! I zato je velikan europskog nogometa", stoji u naslovu zanimljivog teksta u kojem je novinar očitao bukvicu svima koji bi se više veselili ispadanju Hrvatske, nego plasmanu Srbije na europsku smotru.

Marco Pašalić Pašalić se oglasio nakon debija za Vatrene: Sve je dirnula poruka njegove majke divider

"Opet su imali sreće, nemali broj navijača u Srbiji će ovako zaustiti nakon utakmica u skupini G za odlazak na Euro. Nekad se po komentarima i društvenim mrežama stječe dojam da bi ljudima ovdje više značilo ispadanje Hrvatske u kvalifikacijama, nego prolaz Srbije jer stalno tu nešto imaju sreće.

Nema to veze sa srećom, Modrićem, Mamićem, Europskom unijom, Vatikanom, svjetskim zavjerama i iluminatima", stoji u tekstu u kojem je podsjetio tamošnju javnost koliko se puta Hrvatska od svoje samostalnosti plasirala na velika natjecanja, dodavši da će i ovog puta to učiniti:

Luka Modrić VIDEO Kapetan kapetanski: Modrić uklizuje pred sam kraj već riješene utakmice u Latviji! divider

"Na Maksimiru će imati zicer protiv Armenije za direktan plasman u Njemačku, koji će iskoristiti. Zašto? Zato što su velika reprezentacija i zato što nije u pitanju sreća, već kvaliteta i odnos prema kockastom dresu koji je postao najveći brend hrvatske države".

Za kraj dodaje da bi se srpska nogometna reprezentacija mogla ugledati na Vatrene:

"Hrvatska ne igra kvalifikacije, ona ih prolazi. To bi i nama trebala biti zvijezda vodilja jer manje je važno kako igramo kvalifikacije, važno je da ih prolazimo i imamo kontinuitet rezultata. Pa kad postanemo stalni učesnik velikih natjecanja, možda nekad nešto tamo i napravimo".

Hoće li Vatreni pobjedom protiv Armenije osigurati Euro?

Ukupno glasova:

Najbolji trenuci utakmice Latvija - Hrvatska

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider