Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
neobična situacija

VIDEO Šok na utakmici Vatrenih: Uletio je dron sa zastavom, evo o čemu se radi

Armenski nogometni savez čeka žestoka kazna UEFA-e.

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je na teško gostovanje u daleku Armeniju.

Vatreni su od prve minute pokazali da su ipak oni treća nogometna sila svijeta i dominirali su u posjedu, a u 35. minuti dogodila se jedna neočekivana situacija.

Naime, dvoboj je na kratko prekinuo jedan dron sa zastavom Arsakha (Nagorno-Karabaha).

O čemu se radi?

Eurokutak: Armenija VIDEO Pogledajte predstavljanje zemlje suparnika Vatrenih: Armenci - prvi narod koji je prihvatio kršćanstvo divider

Gorski Karabah je sporni teritorij, međunarodno priznat kao dio Azerbajdžana, ali većinom njime upravlja nepriznata Republika Artsak.

Dana 27. rujna 2020. izbio je novi rat u Nagorno-Karabahu i okolnim područjima, u kojem su oružane snage Azerbajdžana i Armenije izvijestile o vojnim i civilnim žrtvama. Azerbajdžan je ostvario značajne uspjehe tijekom rata, povrativši sve okupirane teritorije oko Nagorno-Karabaha i zauzevši jednu trećinu Nagorno-Karabaha, uključujući Shusha i Hadrut. Rat je završio 10. studenog 2020., kada je potpisan trilateralni sporazum o prekidu vatre između Azerbajdžana, Armenije i Rusije, koji je prisilio Armeniju da vrati sva preostala okupirana područja koja okružuju Nagorno-Karabah.

Stadionom se prolomio pljesak Armenaca, a očito su iskoristili dolazak hrvatskih zvijezda kako bi njihov potez što jače odjeknuo u svijetu.

No Armenski nogometni savez sigurno čeka žestoka kazna UEFA-e i zbog drona i brojne pirotehnike.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider