Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Hrvati stižu u Hamburg

Reakcije navijača na igru Vatrenih i što su vidjeli u kampu: "Petković prije Budimira"

Hrvatski navijači polako pristižu u Hamburg, glavnina stiže tek sutra i na dan utakmice....

Medo u Hamburgu (Foto: Ivica Medo)

Lov na hrvatske navijače započeo je iznenađujuće dobro. Već na startnoj stanici podzemne željeznice na periferiji Hamburga sudario sam se s petoricom-šestoricom.

"Iz Gospića smo. Ni mi nismo sreli neke veće skupine, idemo do centra pa ćemo vidjeti", taman što je jedan od mladića završio rečenicu došla je druga stanica i na ista vrata nahrupilo je još pet-šest hrvatskih navijača.

Male grupice lutaju gradom

"Mi smo iz Zagorja, malo lutamo gradom, pokušavamo ubiti vrijeme."

Većina stiže iz Berlina, gdje su gledali visoki poraz Vatrenih od Španjolske.

Medo u Hamburgu Medo u Hamburgu (Foto: Ivica Medo)

"Ha, jasno da smo razočarani. Ne toliko zbog poraza koliko zbog toga što nismo osjetili emocije kod naših igrača. Djelovali su mi nekako prazno", kazivao je jedan od Gospićana.

"Ma, loše su odigrali, nema tu priče. Valjda će biti bolje protiv Albanije i Italije."

Da se vas pita, koga biste mijenjali?

"Pola momčadi. Ma, nitko nije odigrao nešto, sve je to bila kamilica."

Kako stoje stvari, Pongračić ide van. Koga biste još izbacili? Mnogi se žale na Brozovića?

"Ne igra dobro već duže vrijeme, pogotovo otkako je otišao u Saudijsku Arabiju. Vidi se da je pao i nikako da se digne. Ja bih mijenjao i Budimira. Uvijek bih mi prije igrao Petković. On može povući barem neki potez", priča jedan od Zagoraca.

Petković, Brozović, Pongračić? Neke zamjena svakako dolaze

Nije se baš proslavio protiv Španjolske, a i opasno je naljutio Dalića.

"Ha, činjenica jest da je nepisano pravilo da penal ne puca onaj na kojem je napravljen. A Petko je takav, preuzeo je odgovornost i promašio. Navodno su on i Dalić to izgladili. Ne znam, vidjet ćemo protiv Albanije je li se atmosfera u momčadi popravila", pričaju Zagorci.

Medo u Hamburgu Medo u Hamburgu (Foto: Ivica Medo)

A atmosfera i navijanje na Olimpijskom stadion?

"Dobra do himne, a onda dječji vrtić, ha, ha, ha..."

Ubacio se još jedan iz skupine.

"Ma, vidjeli ste tko je sve bio na stadionu, ali i rezultat i igra naših dosta je utjecala da bude bonaca. Tko će nakon 3:0 navijati, nije to baš poticajno. Španjolci su nas ugasili."

Rastali smo se na jednoj od stanica podzemne, svatko je krenuo svojim putem. Obišao sam centar Hamburga pješke i nisam naišao na neke veće skupine hrvatskih navijača.

Bio je to lov na bijelog kita, Hamburg nije baš mali grad, tako da sam odlučio predahnuti. Taman kad sam htio sjesti u jedan lokal naletio sam na četvoricu sredovječnih muškaraca kako pričaju hrvatski.

Čini im se da atmosfera nije baš najbolja

"Iz Zagreba smo, ja sam inače podrijetlom iz Vinkovaca", kazao mi je jedan i nastavio:

"Nema još naših, sutra će doći prve veće skupine.. Bili smo u Berlinu, pa smo svratili do kampa u Neurupinnu. Čini nam se da atmosfera nije baš najbolja. Naši su spustili nosove, bila je to tiha misa", kazivao je Vinkovčanin, a drugi je dobacio:

Medo u Hamburgu Medo u Hamburgu (Foto: Ivica Medo)

" Kako su odigrali protiv Španjolaca, nije to ni čudno."

Što kažete na Dalićeve javne packe Petkoviću?

"Pa, morao je nešto napraviti, mora se to malo razdrmati. Vidjet ćemo hoće li biti efekta tek na utakmici. Što ćemo, moramo biti optimisti, ali ne izgleda to baš dobro", zaključio je jedan iz male skupine.

Sjedeći na terasi jednog od brojnih lokala zamijetio sam nekoliko manjih skupina hrvatskih navijača. Sve skupa možda dvadesetak. U Hamburgu kiša svako malo rominja, vjerojatno su se mnogi povukli u lokale.

Sutra će sigurno biti puno bolje. Neka su očekivanja da bi na stadionu moglo biti 20-25 tisuća hrvatskih navijača. Albance uopće nisam vidio, tek jednog ili dvojicu u dresovima. No albanska zajednica brojna je u Hamburgu i vjerojatno će zauzeti drugi dio stadiona Bit će jako zanimljivo.

Milan Stjelja, reporter Dnevnika Nove TV VIDEO Milan Stjelja razgovarao s Poljacima i Nizozemcima, nisu mogli vjerovati što je snašlo Vatrene divider

Navijači Engleske VIDEO Navijač Engleske se probudio usred noći na praznom stadionu divider

Gennaro Gattuso i Ivan Bilić Gattuso stigao u Split, pogledajte tko ga je dočekao u zračnoj luci divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider