Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
IGRALI SU ZAJEDNO

VIDEO Nizozemska legenda za Novu TV nahvalila Modrića: ''Zezao sam ga da ne pije, gledajte mene sad''

Rafael Van der Vaart igrao je s Lukom Modrićem u Tottenhamu, a i danas ga smatra najboljim veznjakom svijeta.

Pobjeda Hrvatske u polufinalu Lige nacija nad Nizozemskom donijela je još jednu fenomenalnu partiju Luke Modrića u najdražem dresu.

Prije svega neumornog Luke, budući da je nakon naporne sezone ponovno odigrao bespoštedno i borbeno te je odradio neke ključne poteze.

Zajedno su igrali dvije godine u Londonu

Luka Modrić i bivši nizozemski reprezentativac, Rafael Van Der Vaart, zajedno su igrali dvije sezone u Tottenhamu. Nizozemac je došao 2010. kad je Luka već tamo bio dvije godine i zadržao se do 2013. Modrić je u Madrid otišao godinu dana prije toga.

Ronald Koeman Koeman priznao: "Penal je bio bitan, ali Hrvatska ima sjajnu momčad i ipak je bila bolja u velikoj bitci" divider

"Kad sam došao u Tottenham, već sam poznavao Luku Modrića, još iz vremena kad je igrao u Dinamu, igrali smo protiv njih kad sam bio u HSV-u. On je zaista poseban igrač. Kad u ovim godinama igrate na ovoj razini i najbolji ste veznjak na svijetu, po mom mišljenju, to znači da ste jako predani onome što radite", rekao je Rafael u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Stipom Antonijevićem, snimljenom prije polufinalnog susreta.

Niti on nije ravnodušan na tehniku po kojoj je hrvatski kapetan posebno poznat.

"Ono što me uvijek iznenađuje, kad pričamo o Luki, svi znamo kakvu vanjsku ima, njegova desna vanjska, ali iznenađuje me što bolje dodaje vanjskom nego unutrašnjom. To me fascinira, kad god igra unutarnjom lopta ima onu banana putanju, a vanjska mu je savršena", s osmijehom je dodao.

Velika karijera, a skroman čovjek

Pohvala nije nedostajalo, a iako su ovo izjave nastale prije utakmice, sumnjamo da se mišljenje promijenilo.

Luka Modrić Modrić: "Navijanje je bilo fantastično, nismo mogli vjerovati koliko je naših" divider

"Sjajna osoba, velika karijera, a tako skroman čovjek. Samo pozitivne stvari mogu reći o njemu, to je malo dosadno, ali to je istina", glasila je ta izjava, na koju se nadovezao komentarom Lukine discipline:

"To je impresivno. Kad smo igrali zajedno, zezao sam ga, govorio sam mu da nikad ne izlazi iz kuće, ne pije i slično, a ja sam i pio i jeo, što se vidi po meni. Imam 20 kila viška, a on još uvijek igra na visokoj razini. Samo respekt za njega."

Luka je uistinu poseban. I trebamo uživati dok ga imamo. Tko zna, možda mu nedjeljna utakmica bude posljednja u kockastom dresu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider