Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Sjajne igre i razočarenje

Najslađe pobjede protiv Turske: Modrićev volej na Parku prinčeva ugasio Terimove ratnike

Hrvatska i Turska igraju u Osijeku u borbi za Euro.

Luka Modrić slavi pogodak (Foto: Afp)

p>U novom izdanju Naj trenutka biramo najslađu pobjedu protiv Turske. Glasajte za jednu od tri priče i osvojite dres Vatrenih

 

U Osijeku nas u četvrtak čeka još jedna u nizu utakmica između Hrvatske i Turske. Prije ovogodišnjeg slavlja Vatrenih u Bursi, tri puta su naši nogometaši upisivali slavlja protiv ove reprezentacije.

Modrićev volej ugastio Terimove ratnike

Još jedna slatka pobjeda hrvatske reprezentacije protiv Turske dogodila se na Euru 2016. u Francuskoj. Hrvatska je stigla na Euru s gorkim okusom neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Brazilu dvije godine prije.

Znalo se da Vatreni imaju kvalitetu, igrače po najboljim svjetskim klubovima, ali tada još nije bilo potvrde moći na velikoj smotri. Vatreni su bili željni dokazivanja, prepuni motiva.

Turci su stigli na Euro s puno optimizma, vodio ih je stari lisac i nogometni mag Fatih Terim, dok je na drugoj strani bio Ante Čačić, koji se još uvijek borio s kritikama i nepovjerenjem javnosti jer je bilo poznato tko ga je i kako postavio za izbornika. Međutim, na travnjaku su najvažniji igrači, a Hrvatska je imala odličnu momčad. Već u početnim minutama utakmice na Parku prinčeva vidjela se razlika klasi.

Luka Modrić pogodio je volejom u 41. minuti i odlučio utakmicu. Pokazalo se da je to bio jedini gol na utakmici. Turci odigrali blijedu utakmicu i ničim nisu opravdali velika očekivanja. Ispali su već u skupini, dok je Hrvatska osvojila prvo mjesto remiziravši s Česima i pobijedivši aktualnog prvaka Španjolsku.

Prema mnogima, Vatreni su u natjecanju po skupinama prikazali najbolji nogomet na turniru i prometnuli su se među favorite. Međutim, morali su kući već u osmini nakon što su na infarktan način izgubili od Portugala u produžetku. Razočarenje je bilo golemo. Dok su Hrvati tugovali, Portugalci su otišli dalje i naposljetku su osvojili naslov prvaka Europe.

HRVATSKA - TURSKA 1:0

Pariz, 12. listopada 2016. Gledatelja 45 000, Park prinčeva. Glavni sudac: Jonas Eriksson iz Švedske

Strijelci: 1-0 Modrić (41.)

HRVATSKA: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Badelj, Modrić - Brozović, Rakitić (Schildenfeld, 89), Perišić (Kramarić, 86)- Mandžukić (Pjaca, 90+3)

TURSKA: Babacan - Gonul, Topal, Balta, Erkin - Selcuk Inan, Tufan - Turan (Burak Yilmaz, 65), Ozkayup (Sen 46), Calhanoglu - Tosun (Mor, 69)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider