Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
TEŽAK ŽIVOT

Skromni Hrvat: Kad se rodio, njegovi su živjeli u štali, skupljale su se i boce, a danas su uspješni i on i obitelj

Težak period odrastanja Martina Erlića napravio je čovjekom kakav je danas.

Galerija Martin Erlić Martin Erlić Stipe Antonijević i Martin Erlić +2 Martin Erlić

Martin Erlić s 26 godina putuje na svoje prvo Europsko prvenstvo. Dečko iz Tinja u reprezentaciju je došao tek 2022. godine i odmah postao veliki hit i adut Zlatka Dalića.

Erlić već godinama igra jako dobar nogomet u Italiji, danas je jedan od najboljih stopera Serie A.

Debitirao je u lipnju 2022. protiv Francuske na Poljudu i u paru s Josipom Šutalom oduševio hrvatsku javnost. Nakon toga odigrao je još dvije utakmice po 90 minuta, bilo je to protiv Danske i kod Francuske u Parizu.

Erlić je u tom dvoboju bio posebno moćan, dostojno se hrvao s Karimom Benzemom i Kylianom Mbappeom, koji gotovo pa ništa nisu napravili kroz hrvatsku obranu.

Napustio obiteljsku kuću s 12 godina

Erlićev nogometni, ali i životni put nije bio bajan. Najmlađi od petero braće i sestara rodni je dom zbog nogometnog razvoja morao napustiti još kao 12-godišnjak. Od 16. godine Erlić je u Italiji, u mlađim kategorijama bio je u Dinamu i Rijeci, no sve je počelo na ovom terenu u obližnjim Raštanima.

Na rad u polju Vatreni je naviknut od dječačkih dana jer cijela njegova obitelj bavi se poljoprivredom. Erlići uzgajaju povrće i to im jako dobro ide.

"Nemam se čega sramiti, ja isto to radim. Kad god mogu pomoći, pomognem. I to mi je dalo da sam, recimo, ovakvog karaktera i da cijenim svaku stvar koju imam'', rekao je Erlić za Dnevnik Nove TV.

Živjeli u štali

Težak period odrastanja napravio ga je čovjekom kakav je danas.

Stoper Vatrenih kandidat je za prvih 11 na Euru, a uoči natjecanja otvorio je dušu u misiji Roberta Knjaza "Knjaz kod Vatrenih".

"Kada sam se rodio, moji su živjeli u štali. Bile su životinje u jednoj prostoriji i nas je od njih dijelio samo jedan zid. Bilo je jako teških trenutaka i skupljanje boca. Koliko danas samo Hrvata skuplja boce... Nije sramota, ali to nikada nisam rekao. Takve neke stvari volim inače zadržati za sebe.

Otac me naučio da zadnjih 10 kuna podijelim s prijateljima. Uvijek mi je govorio da je bitno da me ljudi cijene, a ne da me pamte kao škrtu i sebičnu osobu. Uvijek pozdravljam svaku osobu, to radim iz poštovanja, od čistačice u klubu pa do direktora'', rekao je Erlić i oduševio hrvatsku javnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider