Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
KONAČNA ODLUKA

Marko Livaja objavio odluku o oproštaju od reprezentacije Hrvatske!

Iako je našao na popisu izbornika Dalića za iduće dvije utakmice, Marko Livaja odlučio je napustiti reprezentaciju Hrvatske.

Hrvatski nogometni reprezentativac i član Hajduka, Marko Livaja, odlučio je napustiti hrvatsku nogometnu reprezentaciju, što je otkrio objavom na Instagramu.

Odnosno, odlučio je oprostiti se od nastupa u dresu nacionalne momčadi, za koju je odigrao 21 utakmicu i postigao četiri pogotka, od kojih je svakako najznačajniji onaj protiv Kanade na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Dugo je razmišljao i donio odluku

U objavi je otkrio kako je prvo obavijestio izbornika te kako je ponosan na sve što je u reprezentativnom dresu dao. A to je puno, iako vremensku u njoj nije bio dugo.

Pogodak Marka Livaje protiv Austrije

"Nakon dugog razmišljanja donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije, o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Izborniku i stožeru zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronca iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima te radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeh", napisao je, dodavši:

"Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspjeh sada i u daljnjoj budućnosti."

Dodao je i četiri značajna stiha, iz pjesme Ivana Mandića imena Hrvatska zastava.

"Nije to, obična tkanina,
Srce mi ko najveća planina.
Ponosa uhvati me navala,
Kad se zavijori iznad naših glava."

Pogodak Marka Livaje protiv Slovenije

Reprezentacija igra za četiri dana

Nadamo se da je reprezentacija bila spremna za nešto ovako, budući da je samo četiri dana preostalo do bitne utakmice protiv Turske u Osijeku.

Iako oko Markovog povratka u reprezentaciju, nakon incidenta u Rijeci zbog kojeg je napustio momčad pred završnicu Lige nacija, nije bilo previše negativnih reakcija, možemo pretpostaviti kako je puno toga prolazilo kroz njega, a ne sumnjamo kako je na odluku utjecala i aktualna loša forma, svakako najlošija otkako se početkom 2021. godine vratio u Hajduk.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider