Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
U ROTTERDAM PO TITULU

Kreće projekt Liga nacija: "Imamo sposobnost i kvalitetu to osvojiti"

Još je deset dana preostalo do utakmice Hrvatske i Nizozemske u Rotterdamu.

Pred nama je trofej za kojeg će se Hrvatska boriti na Final Fouru Lige nacija.

Sutrašnjim okupljanjem konačno započinje i ta akcija - ona posljednja, krajem ožujka u kvalifikacijama za Euro, bila je pobjednička. Dobili smo Tursku u Bursi 2:0 i naši su tada najavili što žele u Nizozemskoj.

Svjesni kvalitete koju posjeduju

"Pa sigurno, mislim da sad s ovim ciklusom imamo dobar ambijent. Idemo pozitivni u Ligu nacija. Vrhunske ekipe, vrhunske utakmice, bit će lijepo za igrati i zašto ne pokušati osvojiti?", rekao je Mateo Kovačić još proljetos, nakon utakmice protiv Turske.

"Idemo u Nizozemsku pokušati napraviti podvig, pokušati napraviti nešto sjajno. Možemo, spremni smo, probat ćemo", najavio je izbornik Dalić.

Dalić će reprezentativce okupiti prijepodne u Zagrebu, a poslijepodne se kreće za Rijeku, gdje će Vatreni boraviti sve do 12. lipnja - kada putuju za Rotterdam.

Deset dana do velikog polufinala

Naknadno će se priključiti Sosa i Brozović zbog klupskih obveza. Stanje s formom i ozljedama je zadovoljavajuće - nekih problema imali su Modrić i Kovačić, ali kraj sezone dočekali su zdravi.

Očekivanja javnosti su velika, iako u polufinalu 14. lipnja čeka domaćin Nizozemska.

"Imamo mi tu sposobnost, imamo kvalitetu, ali vidjet ćemo što će biti. Nećemo raditi nikakav preveliki pritisak niti ga ja želim", dodao je izbornik.

Prije toga posjet Vatikanu

Dalićeva je pak želja, ali i reprezentativaca, još od Svjetskog prvenstva u Kataru bila posjetiti Svetog Oca. To će se i ostvariti uoči Lige nacija - u petak će naši letom iz Rijeke do Rima - u Vatikanu će primiti blagoslov Pape Franje.

"Jako smo ponosni što je došlo do organizacije ovog susreta. Prvi put u povijesti će reprezentacija biti kod jednog Pape, tako da smo zaista zahvalni Papi Franji...", prokomentirao je taj posjet glasnogovornik Tomislav Pacak.

Sada su se okolnosti poklopile da tog susreta može doći i jako mu se veselimo.

A jako se ovom atraktivnom mini turniru vesele i hrvatski navijači - na polufinalu protiv Nizozemske očekuje ih se više od deset tisuća.

Prođemo li u finale, protiv Španjolske ili Italije, ta bi brojka mogla biti višestruko veća. Za sve oni koji neće imati priliku ići u Nizozemsku; prijenos svih utakmica Final Foura nacija moći će uživo pratiti ekskluzivno na Novoj TV.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider