Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Taktički plan

Loša vijest iz Erevana: Dalić priprema promjene, Hrvatska pojačava bokove

Iako se danas popodne činilo da će Mateo Kovačić biti spreman za kvalifikacijski okršaj s Armenijom, stvari su se drukčije razvile nakon posljednjeg treninga u Erevanu…

Hrvatska nogometna reprezentacija (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Prema posljednjim informacijama koje stižu iz Erevana, Mateo Kovačić ipak neće biti u sastavu za kvalifikacijsku utakmicu s Armenijom. To je informacija koju je saznala ekipa Dnevnika Nove TV, a koja je na licu mjesta.

Hrvatski navijači Hrvatska snalažljivost nadilazi sve granice: Navijači stigli u Erevan, Vatreni će imati podršku divider

Kovačić nije ozbiljno ozlijeđen, ali ipak ga je malo zatezao mišić nakon današnjeg treninga, a kako izbornik Zlatko Dalić ne želi ništa riskirati, veznjak Manchester Cityja neće biti u udarnom sastavu. To je gotovo sigurno. Kovačić zbog iste ozljede nije igrao niti protiv Latvije, koju je Hrvatska pobijedila u Rijeci s visokih 5:0. Očito da to još nije sasvim zaliječio. 

Kovačić ipak neće igrati

Kako stoje stvari, trebao bi ga zamijeniti Lovro Majer ili možda Luka Ivanušec. Dalić je na press-konferenciji naglasio da će biti promjena, ali ne previše, možda dvije-tri u odnosu na utakmicu s Latvijom.
Izbornik je istakao da je Armenija najopasnija po krilima tako da želi pojačati bokove.

Što to točno znači, teško je reći, ali moguće je da na lijevog beka ode Joško Gvardiol umjesto klasičnih bekova Sose ili Barišića, a da na njegovo stopersko mjesto zauzme Martin Erlić.

Dalić pojačava bokove

Također je moguća i rotacija na desnoj strani, pa da umjesto Juranovića uđe Stanišić, a da na desno krilo ode Pašalić, koji je puno agilniji i defanzivno zahvalniji od Kramarića.

U tom slučaju Kramarić bi mogao na mjesto centarfora, a dvostruki strijelac Petković na klupu. Ili će Petković ipak ostati u sastavu!?
Jasno je da će lijevo biti Perišić, kojeg Dalić prema svemu sudeći neće povlačiti na bekovsku poziciju, kao što je to znao ponekad raditi, ali protiv uglavnom jačih suparnika.

S dvije-tri izmjene moguće su različite rošade tako da je teško proniknuti za koju će se kombinaciju odlučiti izbornik. Koja god postava istrči, Hrvatska je veliki favorit i tražit će pobjedu.

Utakmica počinje u 18 sati uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr. Već od 17:30 sati možete pratiti našu specijalnu emisiju s gostima i analizama u studiju Nove TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider