Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
još malo!

Gvardiol i Sosa najavili Španjolsku, a Joška jedno pitanje nasmijalo: "Drago mi je da će biti kiša"

Joško Gvardiol i Borna Sosa najavili su veliku utakmicu na Euru.

Joško Gvardiol (Foto: Nova TV/Screenshot)

Pred nama je dvoboj Hrvatske i Španjolske na Euru u Njemačkoj.

Dva dana do velike utakmice sve pred novinarima najavljuju Joško Gvardiol i Borna Sosa.

Prvo pitanje snašlo je Bornu Sosu, a tema bio Dani Olmo.

''Imali smo sličan put, igrali smo u drugoj ekipi Dinama skupa, onda u prvoj momčadi skupa, onda u Bundesligi skupa. On jedva čeka utakmicu s nama, nadam se da će imati jako dobru karijeru. Već ima, ali još i dalje.''

Gvardiol je komentirao španjolskog izbornika.

''Mogu reći da sigurno zna posao koji radi, probat će zaustaviti naš vezni red jer zna da je to naš forte.

Novinari su pitali Gvardiola o tome kako doživljava uspon svoje karijere i koliko želi zabiti golova na Euru?

"Mislim da se dobro nosim sa svime što se u ovih nekoliko godina dogodilo. Vjerojatno još nisam ni svjestan što sam sve postigao i do kojeg sam nivoa došao. Ima vremena, nešto će ući u glavu do kraja karijere."

"Što se tiče golova, ne znam. Volio bih biti fokusiran na defenzivni dio, pošto sam obrambeni igrač. Volio bih da to odradimo kako treba, ne samo ja, nego svi obrambeni igrači, a onda, ako se nađem u prilici, zašto ne i zabiti koji pogodak", zaključio je Gvardiol.

Sosin komentar na atmosferu u Berlinu 2006.

''Vidjeli smo, jer se emitiralo dosta u medijima, svi pričaju kako je atmosfera bila nevjerojatna. Mislim da nam je to pozitivni pritisak i da će nam dati krila.''

Sosa je odgovorio na pitanje o Španjolskoj.

"Imaju vrlo sličan nogometni stil kao i mi. Jako im je bitan posjed lopte, kroz koji žele kontrolirati utakmicu. Najveća borba će biti za posjed u sredini. Iz tog posjeda se sve razvija na krila, koja su ovoga puta nešto brža i nešto opasnija nego ona što su ih imali u Ligi nacija ili prije.

Kvalitativno se s njima nosimo bez ikakvih problema. Bit će napeta utakmica, kao što su do sada bile sve protiv njih. Jako su mali detalji koji će odlučivati. Onaj tko će duže imati posjed će vjerojatno imati i više prilika, a time možda i pozitivniji rezultat."

Gvardiol o svome protiviniku u subotu, Lamine Yamalu:

"Drago mi je vidjeti sve mlađe igrače na velikoj sceni. On je jedan od njih. Pokazao je koliko je talentiran i da će jednog dana, ako sve bude kako treba, biti u borbi za jednog od najboljih igrača. Veselim se susretu. Znam da je jak na lopti, tehnika mu je jača strana. Trebamo proanalizirati, ne samo njega nego i druge igrače, te odraditi naš posao što je najbolje moguće.

Sve su to kvalitetni igrači. Ne samo Yamal. On će se naći na mojoj strani i uvjeren sam da neće biti nimalo lagan izazov. U takvoj situaciji je možda najbolje duplirati tu poziciju. Imamo još dva dana za pripremiti defenzivnu i ofenzivnu taktiku pa ćemo vidjeti"

Gdje biste smjestili Španjolsku na rivalstvu, jesu li najveći rival?

"Vjerojatno su među tri najveća rivala, jer se dogodilo tako da protiv njih igramo često, a i povijesno su puno toga napravili i imali jako puno uspjeha, pogotovo od 2008. do 2012. Sigurno spadaju u Top 3 suparnika", rekao je Borna Sosa

Subota, prognoza za Berlin je kiša. I neće biti previše vruće pa neće trebati puno vode kao što je bilo u Kopenhagenu, kad ste pili vodu tijekom utakmice. Sjetite li se toga i što vam je Dalić tada rekao?

''Gvardiol - Drago mi je da će biti kiše, uljepšali ste mi dan. Svi znate što se tada dogodilo. Izgubili smo utakmicu na glup način, otežali si posao, to je sad iza mene.''


 

Još nije kasno! Pridružite se ostalim izbornicima i zaigrajte Europski nogometni fantasy 2024.

Pokažite svoje izborničke vještine, kreirajte svoju virtualnu momčad i svakog dana se natječite s tisućama ostalih sudionika.

Za najbolje izbornike osigurali smo više od 6.000€ vrijedne nagrade za svako kolo, kao i više od 100 nagrada za najbolje na kraju prvenstva.

Rok za transfere se zatvara uskoro, zato ne propustite priliku i uključite se u natjecanje!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Sve jasno? ✌️✅️

To ćemo saznati u subotu nešto poslije 20 sati. ⏳️

📸: CROPIX / Tomislav Krišto
Dinamovci, novi vođa je službeno tu! ✅️⚽️
Što vi mislite, tko će pobijediti? 🥊🇧🇷🇫🇷

📸: AFP
Prvi put nakon osam godina imamo priliku vidjeti domaću MMA snagu u UFC-u. Kakav će rezultat ostvariti? 🥊🇭🇷

📸: Tomislav Kristo/CROPIX