Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Svaka čast!

Hrvatski navijači doputovali u Egipat: Žele bolju igru i pobjedu u finalu turnira

Hrvatska je u polufinalu pobijedila Tunis na jedanaesterce pa će u utorak odmjeriti snage s domaćinom Egiptom koji je svladao s 1:0 Novi Zeland.

Hrvatski navijači u Kairu (Foto: Matija Habljak/Pixsell)

Stotinjak hrvatskih navijača u Kairu očekuje bolju igru Hrvatske u finalu protiv Egipta te osvajanje tog prijateljskog turnira na koji su stigli unatoč visokim troškovima nastalima zbog otkazivanja turnira u Abu Dhabiju.

"Moraju se malo popraviti. Ovo s Tunisom je bilo... ajde dobro. Sada bi se međutim trebali dići jer će se u protivnom loše provesti", rekao je 58-godišnji Dragan Lukić za Hinu na središnjoj tržnici u Kairu.

"Nadam se osvajanju turnira", dodao je u društvu troje hrvatskih navijača.

Hrvatska je u polufinalu pobijedila Tunis na jedanaesterce pa će u utorak odmjeriti snage s domaćinom Egiptom koji je svladao s 1:0 Novi Zeland.

Lukić je doputovao sa suprugom iz Švedske. S obzirom da se turnir trebao igrati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da je otkazan propale su im plaćene avionske karte, no ipak su doputovali u Egipat.

"Idemo na sve utakmice, ne mogu nas prevariti", rekao je smijući se.

Duje Škare je također već imao uplaćen let i smještaj u Abu Dhabiju, no taj 41-godišnjak iz Solina je odlučio bodriti Hrvatsku u Kairo unatoč dodatno potrošenom novcu

"Nisam htio odustati od puta", napomenuo je. "Turnir u Abu Dhabiju je otkazan jer očito novac igra veliku ulogu", dodao je. Egipat je u posljednji trenutak preuzeo domaćinstvo a organizacija mu nije kvalitetna.

Škare je putovao iz Solina preko Engleske, Bugarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata do Egipta.

HNS očekuje 100-tinjak navijača

Hrvatski nogometni savez (HNS) je izvijestio da će samo hrvatski navijači moći prisustvovati treningu reprezentacije Hrvatske u 20 sati po lokalnom vremenu. Time im se nastoji odužiti zbog otkazivanja turnira u Abu Dhabiju. Neki navijači su bili na polufinalu i otišli, no neki još uvijek pristižu u Kairo. U HNS-u ih očekuju oko 100 dok sami navijači procjenjuju da će ih biti do 70.

"Polufinalne utakmica je bila teška, ali najvažnije je da se stekne zajedništvo pa ostvari dobar rezultat na Europskom prvenstvu u Njemačkoj", rekao je Škare koji je bio i na nedavnim gostovanjima u Latviji i Walesu.

Jedan navijač i Zagreba, koji je zamolio za anonimnost, rekao je da mu se činilo da Hrvatska nije motivirana na ovom prijateljskom turniru.

"Imam osjećaj da im nije drago što su morali dolaziti ovamo i da to žele samo odraditi", rekao je.

"No nadam se da će pobijediti protiv Egipta i osvojiti turnir", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider