Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
SPREMNI ZA OTVORENJE

VIDEO Hrvatska odiše gardom i samopouzdanjem, a ovo je jedna drugačija Španjolska

Saša Lugonjić javio se s posljednjeg treninga pred utakmicu protiv Španjolske.

Iz Berlina se u Dnevnik Nove TV s posljednim vijestima oko reprezentacije javio Saša Lugonjić, koji je najavio sutrašnji susret Europskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske.

Sve je u najboljem redu, svi su trenirali i svi su spremni za otvaranje Europskog prvenstva. Bio je tu i Joško Gvardiol koji je propustio jučerašnji trening u Neuruppinu, ali već tada je Zlatko Dalić rekao da će sve biti u redu s našim glavnim obrambenim igračem.

Samopouzdanje je veliko

Što se može iščitati ovih dana koliko pratimo reprezentaciju Neuruppinu, odišu samopouzdanjem, gardom i stavom kakve želite vidjeti od vaše reprezentacije kad dolazi na jedno ovakvo natjecanje. Definitivno su svjesni svoje snage, što je potpuno logično gledajući što su ostvarili proteklih godina.

Zlatko Dalić rekao je da odavno sve riješio oko početnog sastava, a ono što ga posebno veseli je da ima itekako jaka rješenja s klupe koja ulaskom u drugom poluvremenu itekako mogu doprinijeti.

Kapetan Luka Modrić je više puta rekao da je Hrvatska ovdje došla po veliki rezultat i neka sutrašnja utakmica protiv Španjolske bude prvi korak u tom smjeru.

Ovo je jedna drugačija Španjolska

Španjolska se poprilično promijenila, ovo će biti peta utakmica protiv njih u Dalićevom mandatu. Krenulo je onim 6:0 hororom u Elcheu, kad smo još bili u mamurluku slavlja srebra iz Rusije. Ta Španjolska i ova su dvije potpuno različite priče. Poprilično se promijenila, čak i odnosu na onu otprije tri godine, kad su nas izbacili u osmini finala Europskog prvenstva.

Ono što je naglasio Zlatko Dalić, ovo je jedna brža i okomitija Španjilska nego što je ranije bio slučaj. Jedno su se vrijeme mučili, nisu imali prodornost s krila koju im danas donose sjajni 16-godišnji Lamile Yamal i Williams na drugom krilu.

Ovo je sigurno ekipa koja puno okomitije traži put do gola nego je to bio slučaj. Ali, i dalje što je španjolski forte, htjeti će uzeti što više loptu u svoj posjed. Hrvatska ih u tome želi spriječiti, a obzirom na vezni red kojima raspolaže, ima itekako jake argumente za to.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider