Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
POVIJESNA UTAKMICA

Dan gadne pogreške Brazilaca: Nisu znali tko je Juranović, a Petković rasplakao 200 milijuna ljudi

Dan kada se Brazilcima dogodio Bruno Petković.

Galerija Bruno Petković slavi gol protiv Brazila Brazil - Hrvatska Reprezentativci Brazila +12 Hrvatska - Brazil

Prije točno godinu dana hrvatska nogometna reprezentacija još je jednom šokirala svijet i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva.

U četvrtfinalu je pao veliki Brazil predvođenom slavnim Neymarom. U najtežim trenucima hrvatski se inat probudio i Brazilci više nisu imali šanse.

Kako je sve teklo? Nakon 90 minuta rezultat je bio 0:0, a onda su krenuli produžeci i ubrzo šok za Vatrene.

Neymar je zabio za 1:0 u 106. minuti susreta. Hrvatski navijači bili su u šoku, a milijuni Brazilaca širom svijeta počeli su slaviti ''siguran'' prolaz u polufinale i susret s Argentinom.

Brazilcima se dogodio Bruno Petković

Brazilci su i nakon zabijenog gola napadali Hrvatsku, izlazili su neobično visoko, a sve su to iskoristili Hrvati i preko Brune Petkovića zabili za 1:1 u 117. minuti dvoboja.

Nakon toga Brazilci su užasno psihički pali, a onda su uslijedili penali.

Prvi je loptu uzeo Nikola Vlašić i lijepo zabio, a na početku raspucavanja odmah šok za Brazil. Livaković je obranio Rodrygu i utjerao Brazilcima strah u kosti.

Juranović šokirao Brazil!

Za Hrvatsku su još zabili Majer, Modrić i Oršić, a onda se pojavio brazilski tragičar Marquinhos i pogodio stativu za veliko slavlje Hrvatske i prolaz dalje.

Uz Petkovićev gol, utakmicu u Katru obilježio je i čudesni Josip Juranović. Desni bek reprezentacije te je večeri odigrao utakmicu života i izludio Brazilce.

Brazilski je izbornik u pripremi utakmice rekao svojim igračima da puštaju Juranovića, bio je uvjeren da on ne može predstavljati opasnost po njih.

Juranović je bio puno puta sam, Brazilci su vjerovali svome izborniku i gadno pogriješili. No ono što je za njih još bolnije jest to da je zbog Juranovićeve ''ludosti'' iz igre morao izaći Vinicius, jedan od najboljih igrača svijeta.

Igrač Real Madrida bio je nevidljiv pored Juranovića i morao je iz igre u 64. minuti.

Dan za povijest i jedan od najvećih trenutaka u povijesti hrvatskog sporta.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider