Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"Idemo dalje"

Dalić otkrio zbog čega je odustao od većih promjena: "To sam možda rekao u afektu"

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić najavio je utakmicu s Latvijom u kvalifikacijama za Euro 2024.

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u Rigi posljednji trening uoči sutrašnje utakmice protiv Latvije. Nakon poraza od Turske i Walesa prošlog mjeseca, Vatreni su pod imperativom pobjede, a više ne ovise niti sami o sebi.

U dvije utakmice moraju uzeti više bodova od Walesa koji sutra gostuje kod Armenije, a u posljednjem kolu dočekuje Tursku. Nažalost, u predvečerje našeg gostovanja u Rigi, izborniku Daliću otpao je još jedan igrač, mladi veznjak Luka Sučić.

Kakvo je stanje s ostalim igračima, tko će startati u napadu te smatra li da je napravio onako drastičan rez kakav je najavljivao za ovaj popis, izbornik Dalić otkrio je reporteru Dnevnika Nove TV Marku Šepatu.

Hrvatska je na Rujevici potopila Latviju s 5:0, ali u Rigi će Vatreni igrati pod puno većim pritiskom.

„Očekuje nas drukčija utakmica nego što je to bilo u Rijeci. Oni su doma puno kvalitetniji i energičniji, s puno više motiva i nas čeka teška utakmica. Došli smo u Rigu kao favoriti, došli smo po tri boda i tako se moramo postaviti. Sve ove probleme moramo zaboraviti, odmaknuti ih od sebe i spremiti se za tešku utakmicu. Mislim da to možemo napraviti“, kazao je izbornik Dalić.

Dosta je izostanak. Umjesto Juranovića na desnom beku vjerojatno će ući Stanišić. Kako nadomjestiti Kovačića u veznom redu? Majer, Pašalić ili neka treće ideja?

„ Pa, nećemo o tim problemima sada, otpao nam je, nažalost, i Sučić, koji nije trenirao tri dana. Imamo kvalitetne zamjene i možemo ih kvalitetno nadomjestiti. Imamo tu Pašalića kojeg ćemo koristiti više u fazi napada, Majera na desnoj strani. Imamo i Ivanušeca koji se oporavio. Mislim da imamo rješenja i da ćemo koristiti se te igrače. Trebat ćemo energiju, svježinu, novu snagu u drugom poluvremenu jer neki igrači nisu bili u nekom ritmu, pogotovo Kramarić i Ivanušec. Morat ćemo na to misliti“, kazao je Dalić.

Javnost je možda očekivala više osvježenja nakon poraza od Turske i Walesa te vaših najava da ćete zvati nove igrače. Ipak, nema previše noviteta u kadru.

„Ma, dobro, možda sam ja to rekao u nekom afektu. Ali nakon tri godine sjajnih utakmica i rezultata, bronce na SP i srebra u Ligi nacija, bilo bi glupo raditi neke drastične promjene. Nema nikakve potrebe za tim. Tako bismo poništili ono što smo napravili. Ne, idemo dalje s ovim kadrom, tu se neki novi igrači koji upadaju. To je tako normalno. Ja im i dalje vjerujem, mislim da s ovim kadrom možemo napraviti sve“, zaključio je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider