Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
krivi za katastrofu

Za tragediju nogometaša Chapea službeno su krivi Bolivijci kojima će se suditi

Nakon provedene istrage zloglasna zrakoplovna kompanija proglašena je krivcem za katastrofu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za zrakoplovnu nesreću u kojoj je poginula većina igrača brazilskog nogometnog kluba Chapecoense, kriva je zrakoplovna komanija LaMia, objavilo je bolivijsko ministarstvo javne uprave nakon provedene istrage.

U nesreći koja se dogodila 29. studenog poginula je 71 osoba dok je preživjelo šestero putnika. U nesreći je poginulo 19 igrača Chapecoensea koji je putovao u Medellin na finale Copa Sudamericane.

"Dokazi su jasni. Odgovornost za nesreću snose kompanija i pilot zrakoplova," kazao je bolivijski ministar Milton Claros.

Kolumbijski istražitelji još su ranije objavili kako je kompanija kršila propise o minimalnoj količini goriva zbog čega je došlo do nesreće. Kada je zrakoplov ostao bez goriva strmoglavio se 60-tak kilometara prije cilja putovanja.

Ministar Claros je najavio i kazneni progon jednog od čelnika zrakoplovne luke u Santa Cruz de la Sieri, Celia Casteda koji je izdao dozvolu za let premda je znao za financijske probleme kompanije koja je štedjela na gorivu. Castedo je pobjegao iz Bolivije u Brazil zatraživši azil.

Direktor kompanije LaMia Gustavo Vargas Gamboa i njegov sin Gustavo Vargas Villegas, bivši službenik u bolivijskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo privedeni su nakon nesreće i čekaju suđenje, dok je suvlasnik kompanije Miguel Quiroga koji je upravljao kobnim avionom, poginuo u nesreći.

Kompanija LaMia je objavila da će članovima obitelji poginulih osoba isplatiti kompenzaciju od 165. 000 dolara po žrtvi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider