Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"morao sam se pos...."

Vodeći čovjek Gira tijekom utrke obavljao veliku nuždu pored ceste

Nesvakidašnja situacija viđena je na poznatoj biciklističkoj utrci Giro d'Italia.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Druga najpoznatija biciklistička utrka svijeta, Giro d'Italia, ulazi u samu završnicu, u kojoj najbolje vozače predvodi Nizozemac Tom Dumoulin. Upravo je on bio glavni akter nevjerojatne situacije u 16. etapi, koja se u duljini 222 kilometara vozila od Rovetta do Bormia.

Dumoulin je imao sigurne dvije minute i 41 sekundu prednosti ispred drugoplasiranog u ukupnom poretku Naira Quintane, no onda mu se 33 kilometra prije kraja etape dogodila situacija zbog koje će možda ostati bez naslova. Dumoulinova momčad je nakon etape objavila da su se pojavili želučani problemi, dok je vodeći čovjek poretka otvoreno priznao:

"Imao sam problema i morao sam se po..... Nisam više mogao izdržati. Problemi su počeli na spustu i morao sam stati. Nisam više mogao izdržati. Ljutit sam zbog izgubljene prednosti, no u konačnici sam i dalje vodeći u ukupnom poretku", rekao je Nizozemac nakon utrke.

Na snimci se jasno vidi da se Dumoulin nervozno zaustavio pored jednog prometnog znaka, spustio bicikl i počeo panično skidati. Čim je skinuo gornji dio dresa, krenuo je malo dalje u polje i počeo svlačiti donji dio kombinezona kako bi obavio "posao". Zaista nesvakidašnja scena na jednoj od najvećih biciklističkih utrka svijeta i to od vodećeg čovjeka natjecanja.

Pet etapa prije kraja Dumoulin ima 31 sekundu prednosti ispred Quintane, što bi moglo biti dovoljno za pobjedu, ali to podrazumijeva da nema više kikseva u svojoj vožnji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider