Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sretno!

Tim Specijalne olimpijade Hrvatske otputovao u Austriju po nove medalje uz potporu Herbalifea

I ove godine 29 sportaša Specijalne olimpijade Hrvatske sudjeluje na Specijalnim olimpijskim igrama koje se od 14. do 25. ožujka održavaju u Austriji. Do sada su kući sa svakih igara donosili mnogo medalja, a njihovu volju, želju i napor koji su uložili u pripreme za ovo međunarodno natjecanje prepoznala je i tvrtka Herbalife koja je i na globalnoj razini fitness sponzor Specijalne olimpijade.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mudri Seneka je rekao „Nije da se ne usuđujemo jer je teško, već je teško jer se ne usuđujemo”. A oni se usuđuju, svakodnevno pomiču granice vlastite izdržljivosti, testiraju svoje sposobnosti i izvrsni su u tome što rade. Pokazuju kako ne postoje prepreke kada se usudimo! Riječ je o sportašima Specijalne olimpijade Hrvatske koji su na Zimskim svjetskim igrama Specijalne olimpijade u Austriji, gdje po 27. put na Specijalnoj olimpijadi predstavljaju svoju zemlju među 2,700 sportaša iz 107 zemalja.

Specijalna olimpijada je svjetski sportski olimpijski pokret koji okuplja osobe s intelektualnim oštećenjima iz 180 zemalja svijeta, a čiji je punopravni član Specijalna olimpijada Hrvatske koju ove godine čini 29 sportaša. Oni se od 14. do 25. ožujka u austrijskim mjestima Grazu, Schladming-Rohrmoosu i Ramsau natječu u šest disciplina – u alpskom i nordijskom skijanju, trčanju na krpljama, floorballu i brzom i umjetničkom klizanju – i dat će sve od sebe kako bi i ovoga puta osvjetlali obraz svojim trenerima, dokazali sebi da mogu sve što požele i ponijeli u svoju Hrvatsku nove medalje.

Kako je objasnio predsjednik Specijalne olimpijade Hrvatske, Zdenko Mlakar, riječ je o iznimno uspješnim sportašima koji su sa zadnjih Zimskih svjetskih igara Specijalne olimpijade u Koreji u Hrvatsku donijeli 27 medalja. Kao i svakog puta do sada sportašima Specijalne olimpijade Hrvatske pomoć su pružile brojne udruge, savezi što je, kako kaže Mlakar lijepo i hvalevrijedno.

„Naši sportaši su osobe s intelektualnim poteškoćama koje se uistinu trude i svakog puta na treninzima i natjecanjima daju sve od sebe. Nerijetko me iznenade koliko su borbeni i svjesni onoga za što se bore. Naši treninzi su sport i zabava. Na treninzima se sportaši osjećaju korisnima, imaju svrhu i natječu se, kako s drugima tako i sobom. I ovoga puta idemo s radošću na olimpijadu i nadamo se da ćemo radost i medalje donijeti u Hrvatsku“, objasnio je Zdenko Mlakar prije njihova odlaska u Austriju te istaknuo da su sportaši Specijalne olimpijade Hrvatske jednaki svim ostalim sportašima.

Njihovi treninzi zahtjevni su i konkretni, njihova predanost sportu vrlo je ozbiljna, treba im ista oprema kao i svim ostalim sportašima, potrebna su im jednaka sredstva za putovanje kao i svim ostalim sportašima, jednako se moraju uravnoteženo hraniti kao i svi ostali sportaši kako bi dosegnuli svoje maksimume.
Znajući koliko su sportaši Specijalne olimpijade Hrvatske predani, koliko žive za natjecanje i priznanja koja tako ponosno iz godine u godinu donose svojoj Hrvatskoj, tvrtka Herbalife je odlučila biti njihov nutricionistički partner. Kako je objasnila Nina Šebečić Crnolatac, direktorica Herbalifea za Jugoistočnu Europu, naša potpora Specijalnoj olimpijadi Hrvatske za Herbalife je prirodan slijed globalnog djelovanja tvrtke.

„Već dugo pratimo i pomažemo štićenike Doma za djecu i mladež Tuškanac, koji je ujedno i dio Herbalife Casa Programa i Herbalife Family Foundation. Njih trenira i punim srcem vodi i usmjerava sjajan tim ljudi na čelu sa Zlatkom Mlakarom. Naime, od 29 sportaša koji nastupaju u Austriji čak njih jedanaestero su štićenici tog doma. Nama se u Herbalifeu u Hrvatskoj prirodno pojavila želja da kao nutricionistički partner damo potporu Specijalnoj olimpijadi Hrvatske jer je Herbalife i na globalnoj razini fitness sponzor Specijalnih olimpijskih igara. Vjerujemo u njihov sjajan uspjeh i mogućnosti i ako ćemo ovom potporom uspjeti pomoći da se u Hrvatsku vrate s kojom medaljom više bit ćemo sretni kao i oni“, objasnila je Nina Šebečić Crnolatac.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider