Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
poslao poruku igračima

Kakav plemeniti gospodin: Švedski izbornik čistio svlačionicu za svojim igračima

Janne Andersson uistinu je poseban izbornik po mnogim stvarima, a to je dokazao i nakon utakmice života u kojem je Švedska u grotlu San Sira izborila nastup na Svjetskom prvenstvu.

Janne Andersson kupi smeće za svojim igračima (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Švedska reprezentacija izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo po prvi put nakon 12 godina! Učinila je to na težak način, izbacivši Nizozemsku u skupini, te potom Italiju u dodatnim kvalifikacijama.

Nakon remija na San Siru protiv svjetskih prvaka iz 2006. godine slavlju švedskih nogometaša nije bilo kraja. Najprije je nekolicina reprezentativaca devastirala improvizirani studio na travnjaku, a potom se "ludilo" preselilo i u svlačionicu.

Kamere tamo nije bilo, ali sudeći prema fotografijama nakon odlaska iz svlačionice svlavlje je bilo divlje. To se nije svidjelo izborniku Janne Anderssonu, koji je uhvaćen kako kupi smeće za svojim reprezentativcima u svlačionici...

"Stvar je u poštovanju. Trebali bi biti dobri jedni prema drugima i ne želim da netko drugi čisti iza nas smeće. Važno je da na svoje igrače prenosim prave ljudske vrijednosti. Mislim da je ovo jedna od njih. Budite dobri i uredni", rekao je na konferenciji za novinare Andersson.

Čovjek koji je preživio kvalifikacijsku skupinu s Francuskom (pobijedio ju u Švedskoj) i Nizozemskom, te potom izbacio Italiju u dodatnim kvalifikacijama, i to bez najboljeg strijelca reprezentacije u povijesti (Zlatana Ibrahimovića), uistinu je poseban po mnogo čemu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider