Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zaista poseban stadion

Stadion hrvatskog trećeligaša među 10 najljepših na svijetu u izboru BBC-a

Gospin dolac uistinu je unikatan stadion što kreatori ovakvih izbora prepoznaju iz godine u godinu.

Internetski kanal britanskog BBC-a BBC Three sastavio je listu 10 najljepših sportskih borilišta na svijetu, a svoje mjesto je našao i jedan hrvatski stadion. Radi se o stadionu Gospin dolac, domu Imotskog koji od ove sezone nastupa u 3. HNL Jug.

Gotovo i nema izbora najljepšeg ili najneobičnijeg svjetskog stadiona na kojem nije zastupljen ovaj unikatni stadion. Njegova je posebnost položaj u prirodnoj udolini okruženoj stijenama i neobične tribine iznad kojih se nalazi kamena tvrđava.

 

Moj lipi grade na gori #imotski #croatia #gospindolac #stadion

A post shared by IMOTSKI (@__imocki__) on

Zabunom autora izbora među fotografijama se našla i projekcija nekog budućeg Gospinog dolca.

Pored ovog stadiona, na ovakvim je listama donedavno čest gost bila i riječka Kantrida. No, Rijeka je preselila na Rujevicu, a plan za novi stadion uključuje modernije tribine koje bi prekrile pogled na legendarnu stijenu koja je ovaj stadion činila posebnim, zbog čega Gospin dolac ostaje jedina hrvatska uzdanica u ovakvim izborima.

Osim Imotskog, na listi se našao i novi stadion u Monterreyu. Slika ovog stadiona smještenog ispod planine nedavno je postala hit na društvenim mrežama. Tu su i poznati plutajući stadion u Singapuru, F1 staza u Monte Carlu te još nekoliko stadiona koji dijele jednu bitnu karakteristiku – nalaze se ispod planina. Cijelu listu pogledajte ovdje.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider