Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'velika pogreška'

Englezi dali otkaz Di Caniju zbog fašističke tetovaže: Kao da nisu znali...

Osvjedočeni fašist koji to nikad nije skrivao odjednom je nepoćudan za Engleze.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši talijanski igrač i trener Paolo di Canio dobio je otkaz od TV postaje Sky Sport na kojoj je radio kao komentator, a razlog otkazivanja suradnje je di Caniova tetovaža fašističkog diktatora Benita Mussolinija koja je provirila u izravnom prijenosu.

Di Canio je otprije poznat po fašističkim stavovima, zbog kojih ga je Međunarodni nogometni savez (FIFA) kaznio čak dvaput.

U priopćenju Sky Sporta, kojeg je potpisao dopredsjednik Jaques Raynaud stoji "da je učinjena velika pogreška", te se Sky Sport ispričao svima koje je uvrijedila tetovaža koja je provirila ispod Talijanove majice kratkih rukava.

Sad se postavlja pitanje kako ga je ta TV postaja zaposlila, jer di Canio tetovažu s likom Mussolinija i njegovim znakom DUX ima već odavno na nadlaktici. Iako cijelu karijeru tvrdi da nije rasist, di Canio je osvjedočeni fašist, a poznato je njegovo salutiranje fašističkim rimskim pozdravom 2005. kada je igrao za Lazio.

Nakon bogate igračke karijere u Laziju, Juventusu, Napoliju, Milanu, Celticu i West Hamu, di Canio se neuspješno okušao kao trener u engleskom Sunderlandu, gdje na klupi 2013. godine izdržao tek 13 utakmica.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider