Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
skrivena poruka ili samo rocky?

Ovo je koreografija zbog koje je Turska na nogama: Stallone ''šerao'', Tudorov klub u nevjerici

Nevjerojatna situacija nastala je u Turskoj zbog navijačke koreografije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turske vlasti pokrenule su istragu protiv nogometnog kluba Galatasaray nakon što su navijači tog kluba za vrijeme derbija protiv Fenerbahčea (0:0) razvukli transparent sa slikom Sylvestera Stallonea u ulozi Rockyja, tvrdeći kako sadrži skrivenu poruku Fethullaha Gulena, protivnika turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Navijači turskog velikana kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, neposredno prije početka utakmice razvukli su veliki transparent na kojem je Sylvester Stalone prikazan kao slavni boksač "Rocky", uz tekst "Ustani" i "Oni se čine veliki jer ti klečiš".

Turski premijer Binali Yildirim u ponedjeljak je naredio vlastima da provedu istragu o plakatu, a provladini mediji povezali su transparent s mrežom klerika Fetullaha Gulena kojeg Ankara optužuje da je stajao iza propalog državnog udara u lipnju 2016. godine.

Mediji tvrde kako se transparent odnosi na Gulenov govor u kojem je čitao pjesmu koja završava "Ustani Sakarja" (pokrajina na sjeveroistoku Turske).

"Ove optužbe jadan su pokušaj diskreditiranja kluba. Patetičan napad lutki, pijuna i trolova društvenih medija. Naši su navijači još u svibnju upotrijebili isti transparent," poručili su iz kluba.

Vodstvo kluba naglasilo je kako će iskoristiti sva zakonska prava protiv onih koji pokušavaju staviti ime Galatasaray uz vođe terorističke organizacije.

Oko 50.000 ljudi zatvoreno je zbog navodnih veza s prošlogodišnjim pučem, a više od 150.000 dobilo je otkaze u vojsci, javnim službama i privatnom sektoru

Oglasio se i američki glumac Sylvester Stallone koji je fotografiju transparenta podijelio na svojim profilima na Twitteru i Instagramu.

"Nedavno na važnoj utakmici u Turskoj," napisao je Stalone ispod fotografije.

Nakon devet kola Galatasaray se nalazi na prvom mjestu ljestvice sa sedam pobjeda i dva neodlučena ishoda i razlikom pogodaka 20-6. Slijede Goztepe, Akhisar Belediye, Kayserispor i Istanbul Basaksehir s po 17 bodova.
 

 

Recently posted from a huge soccer game in Turkey!! #rockybalboa #mgm #exercise #healthyfood #family

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone) on

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider