Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svaka čast!

On je preživio, ali Žan nije: Trčao 47 km po kiši kako bi se poklonio bivšem prijatelju na grobu

Jakov Vastelica Đala je istrčao 47 kilometara, od mjesta Primorski Dolac do splitskog Lovrinca, kao svojevrsni zavjet povodom Uskrsa i godišnjice smrti Žana Ojdanića.

Prijatelj trčao do grobova preminulih navijača (Facebook)

Navijači Hajduka obilježili su na Jadranskom derbiju dvije godine od smrti jednog od najutjecajnijeg pripadnika Torcide Žana Ojdanića. Legendarni navijač poginuo je prije dvije godine prilikom skoka padobranom te zavio u crno Hajdukovu obitelj.

''Na nebu se za tebe baklja pali, godine su prošle al' nikad tvoji ideali'', bila je poruka navijača na sjvernoj tribini.

Torcidina poruka za Žana (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell) Torcidina poruka za Žana (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell) (Foto: Ivo ?agalj/Pixsell)

Njegov prijatelj Jakov Vastelica Đala je povodom te obljetnice istrčao lak 47 kilometara dugu rutu između Primorskog Dolca i splitskog Lovrinca gdje je pokopan Žan.

Đala je odlučio istrčati 47 kilometara, zapalio je na Uskrs svijeću na počivalištu svog djeda te nakon 4 sata i 40 minuta stigao na Lovrinac, gdje se poklonio na grobovima Ivana Mate Blaževića i Žana Ojdanića. Zadnje kilometre, po kiši, jedva je izdržao, ali odustajanje nije bila opcija, piše Dalmatinski portal.

''Blato i Žan su posvetili živote za prijatelje i borbu protiv nepravde, ujedinili su cijelu obitelj 1950. i učinili da budemo još složniji i jači'', rekao je Đala Dalmatinskom portalu.

Jakova i Žana veže još jedna nevjerojatna priča: Đala je 2015. godine imao tešku padobransku nesreću, samim čudom je ostao živ, a Ojdanić je tada bio uz njega. Ni u najcrnjem scenariju nitko nije mogao naslutiti da će nedugo nakon toga Žanov skok padobranom biti posljednji.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati