Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
živciranje je zagarantirano

Nova bitka za proljeće u Europi, ali i za kosu navijača

Ove godine Rijeka je ta koja će pokušati izboriti sad već pomalo mitsko proljeće u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije bilo previše hrvatskih klubova koji su prezimili u europskim kupovima tijekom povijesti. Osim dva naša najveća kluba, Dinama i Hajduka, to je uspjelo još samo Rijeci i Varteksu. Varaždinci su to uspjeli napraviti posljednji. Zaigrali su 1999. u četvrtfinalu Kupa kupova protiv Mallorce, ali su Španjolci bili prejaki.

Prije toga Hajduk je igrao četvrtfinale Lige prvaka 1995. godine kada je ispao od Ajaxa, a Splićani su tijekom sedamdesetih i osamdesetih još šest puta ostajali u natjecanju i nakon zimskih mjeseci. Dinamo je jedini osvojio neko europsko natjecanje, nekadašnji Kup velesajamskih gradova (1967.), ali posljednji je put proljeće u Europi igrao 1970. godine protiv njemačkog Schalkea u Kupu kupova.

Čupali su kosu navijači zagrebačkih Modrih puno puta u ovih sad već dugih 47 godina, puno više nego ostali. No i Riječani također dugo čekaju ponavljanje najvećeg europskog uspjeha svog kluba. Rijeka je 1980. godine igrala svoje jedino proljeće u Europi. Pod vodstvom Miroslava Ćire Blaževića Rijeka ipak nije mogla preko slavnog Juventusa.

Priliku su opet riječki nogometaši imali 2013. i 2014. godine, kada je momčad Matjaža Keka izborila skupinu Europske lige, no nisu uspjeli izboriti jedno od prva dva mjesta koje osiguravaju europsko zimovanje.

Nova prilika stigla je ove sezone. Rijeka se ponovo natječe u skupini Europske lige koju je započela domaćim porazom od AEK-a. Nakon toga stigao je onaj nesretni poraz na San Siru od Milana. Bila je to drama nad dramama i pravi triler za riječke navijače.

No sreća se napokon osmjehnula u Beču gdje je Rijeka pobijedila Austriju i tako svojim navijačima produžila nadu u prezimljavanje u Europskoj ligi.

Kratki presjek samo je dokaz da su neke generacije uistinu mogle oćelaviti čekajući na naše klupske momčadi da dožive proljeće u Europi. Kako vas nogomet zaista ne bi koštao dobre frizure, poluvrijeme iskoristite za nanošenje ampule DERCOS AMINEXIL CLINICAL 5, koja će vam klinički dokazano umanjiti opadanje kose, a nakon tri tjedna vidjet ćete prve rezultate. Ampulu možete nanijeti zavaljeni pred malim ekranima, ali se nakon toga suzdržite od živčanog čupanja kose.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider