Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
traži se donor

Nova drama Ivana Klasnića: Otkazuje mu donirani bubreg, shrvani brat mu ne može pomoći

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić još jednom će morati dobiti novi bubreg.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački mediji javljaju kako poznati bivši nogometaš rođen u Hamburgu Ivan Klasnić mora na svoju treću transplantaciju bubrega. Prije deset godina nekadašnji hrvatski reprezentativac saznao je za disfunkciju bubrega i od tada traje njegova životna bitka.

Nakon dvije transplantacije organa dobivenih od svojih najbližih, Ivan će morati dobiti i treći bubreg, ali on više ne smije biti od nekoga iz obitelji jer su već stvorena antitijela protiv doniranih bubrega od strane članova obitelji.

Zbog toga je, pišu mediji, njegov brat Josip shrvan. Upravo je on htio donirati svoj bubreg.

''Josipu je gore nego meni jer mi ne može pomoći. Prihvatit ću stvari kakve jesu. Kad ti život visi o koncu naučiš prihvaćati stvari kao sudbinu.''

Klasnić je operiran prvi put 2007. godine, ali je bubreg doniran od majke tijelo odbacilo. Potom je operiran još jednom i srećom je bubreg doniran od oca tijelo prihvatilo. Nakon toga je Ivan nastavio s nogometnom karijerom polako se oporavljajući.

Zaigrao je i na Euru u Austriji te postigao onaj pogodak koji je Hrvatsku vodio u polufinale. No ipak se dogodio onaj nesretni gol Senturka koji je u sjenu bacio veliku priču o hrvatskom heroju.

Ukoliko Klasnić ne nađe novog donora, morat će dobiti bubreg preminule osobe. To se u Njemačkoj čeka čak sedam godina. U Hrvatskoj bi ga dobio i ranije, ali mora biti prijavljen ovdje kako bi ga dobio.

''U Hamburgu sam s obitelji i prijateljima. Teško mi je shvatiti da moram biti registriran samo u jednoj zemlji kako bih mogao dobiti donaciju'', poručio je bivši nogometaš.

Do nove transplantacije Ivan mora na dijalizu tri puta tjedno. Nadamo se kako će se uskoro pronaći donor, bilo u Njemačkoj ili u Hrvatskoj.

Drži se, Ivane!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider