Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
on zna što je zdravo

Ne tako tajni sastojak sportaša koji se nalazi i na tanjuru Cristiana Ronalda

Ako govorimo o zdravoj prehrani konzumacija zdravih masnih kiselina je nezaobilazna, a najzastupljenije su u namirnicama životinjskog porijekla posebno u plavoj morskoj ribi.

Cristiano Ronaldo (Instagram)

Vrhunski sportaši u svoju će prehranu uvrstiti hranu koja će njihovu izvedbu podići na višu razinu, a za jedan od sastojaka sportaši ističu da spada među najvažnije suplemente - riblje ulje. Ono nastaje iz tkiva plave ribe, a smatra se da utječe na prevenciju i tretiranje upalnih procesa u ljudskom tijelu zahvaljujući omega-3 masnim kiselinama.

Stručnjaci ističu da sportaši trebaju imati striktnu prehranu tijekom cijele godine. Upravo zbog toga važno je da slijede zdrave prehrambene navike kao dio životnog stila. Prehrana za sportaše treba biti praktična i primjenjiva, ali i ukusna.

Stoga nije tajna da se meso ribe često nalazi na tanjurima sportaša. Niskokalorično je, nemasno i bogato proteinima koji su neizbježni kod dobivanja mišićne mase i rekuperacije mišića, a jednostavno se priprema. Osim proteina sadrži i mikrominerale koji se ne mogu naći u drugim namirnicama.

Po sadržaju esencijalnih aminokiselina srdela se nalazi na vrhu liste nutricionistički visokovrijednih namirnica. Skuše, inćuni i sardine su također prirodno bogate omega-3 masnim kiselinama, dok su primjerice fileti tune bogati bjelančevinama.

Sportaši ne bježe ni od konzervirane ribe jer njena vrijednost nikako nije umanjena. To dokazuje i Cristiano Ronaldo koji se svojim ribljim ručkom iz konzerve zna pohvaliti na Instagramu.

 

Do you want some??

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Ronaldo je poznat po tome da svoju prehranu shvaća poprilično ozbiljno. Njegovo tijelo, za kojim uzdišu mnoge djevojke, rezultat je intenzivnih treninga i planiranih obroka. Na njegovom tanjuru nalazi se hrana bogata proteinima, cjelovite žitarice, voće i povrće, a ne krije da obožava riblja jela.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider