Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
veliki biznis

Novi posao legendarnog prvaka: Tyson će uzgajati marihuanu

Mike Tyson je odlučio uplivati u poslovne vode, a njegov izbor je industrija koja rapidno raste.

Mike Tyson (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što je u Kaliforniji dozvoljena prodaja marihuane za rekreativne svrhe, bivši svjetski boksački prvak Mike Tyson (51) najavio je otvaranje plantaže s marihuanom.

Iron Mike će zajedno s partnerima zasaditi marihuanu na 40 hektara velikoj plantaži 60 kilometara jugozapadno od Nacionalnog parka Death Valley. Na Tyson Ranchu će se vršiti i istraživanja učinaka medicinske marihuane.

Novim kalifornijskim zakonom, izglasanim na referendumu 2016., osobama starijim od 21 godine dopušteno je legalno posjedovanje, transportiranje, nabava, potrošnja i distribucija do 28,5 grama marihuane te osam grama koncentrirane marihuane.

U skladu s istim zakonom odrasle osobe smiju uzgojiti šest biljaka marihuane po kućanstvu, pod uvjetom da one ne budu izložene na javnom mjestu, a u javnosti također nije dozvoljena ni konzumacija.

Kalifornija je postala sedma američka država, uz Aljasku, Colorado, Oregon, Wisconsin, Massachussets i Washington DC u kojima je zakonom dopušteno korištenje marihuane u rekreativne svrhe. U Kaliforniji, u kojoj je prodaja marihuane u medicinske svrhe legalna od 1996. godine, industrija "trave" predstavlja veliki biznis, a daljnjem rastu tog tržišta zasigurno će doprinjeti i novi zakoni.

Pritom, procjenjuje se da kalifornijsko tržište vrijedi 1,6 milijarda dolara te da bi mu vrijednost do 2020. mogla narasti na 6,4 milijardi.

Tyson se u karijeri borio 58 puta i upisao 50 pobjeda (44 nokauta) uz šest poraza i dvije neodlučene borbe. 1986. postao je najmlađi svjetski prvak teške kategorije ikad kada je s 20 godina, četiri mjeseca i 22 dana nokautirao Trevora Berbicka. Taj rekord i danas drži.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider