Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svaka čast!

Kakva gesta LeBrona Jamesa: Otvorio školu i omogućio školovanje djeci s problemima

LeBron James zadnjim je humanitarnim djelom oduševio mnoge.

LeBron James (Foto: AFP) (Foto: Afp)

LeBron James je trenutno vjerojatno najbolji i najpopularniji košarkaš na svijetu. Njegova karijera traje već 15 godina, a u tom je periodu uvijek bio poznat i kao sportaš uzorna ponašanja.

James je poznat i kao humanitarac, a njegovo zadnje djelo oduševilo je mnoge. LeBron je u svom rodnom Akronu otvorio javnu školu koja će pružati obrazovanje djeci kojoj iz raznih razloga – siromaštva, kriminala, obiteljske situacije, problema s učenjem – prijeti prerano napuštanje školovanja.

Sam je James imao velike poteškoće u školovanju. U četvrtom je razredu propustio 83 školska dana jer su on i njegova majka živjeli na drugom kraju grada, a nisu si mogli priuštiti automobil, dok ni javni prijevoz često nije nudio adekvatno rješenje. 

Učenici njegove škole imat će osiguran besplatan prijevoz, školske uniforme i instrukcije.

''Poznato mi je sve što ova djeca prolaze – droga, nasilje, oružje i sve ostalo. U poziciji sam da imam resurse, novac, ljude, strukture i grad iza sebe, pa sam pomislio – zašto ne?'', rekao je James.

Škola nosi ime ''I Promise School'', a prve će ju godine pohađati 240 učenika trećeg i četvrtog razreda. Plan je s vremenom proširiti kapacitet na sve osnovnoškolske uzraste. Škola je moderno uređena i nudi odlične uvjete, a na zidu su ispisane motivacijske poruke poput: ''Neću nikada odustati'', ''Uvijek ću se truditi'' i slično.

Iako je odigrao mnogo velikih utakmica i osvojio pregršt trofeja i nagrada, LeBron je otvaranje škole proglasio najvažnijim danom u svom životu.

''Nervoza prije prvog dana škole je stvarna! Sutra će, kada otvorimo školu, biti jedan od najvećih dana (ako ne i najveći) u mom životu'', napisao je na Twitteru dan uoči otvaranja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider