LeBron James na parketu često djeluje kao superheroj koji može sve, ali njegove moći nisu ograničene samo na košarku. Američkim medijima proširila se nevjerojatna priča po kojoj je LeBron na ljetovanju spasio čovjeku život.

Priču je podijelila Gabrielle Union, poznata glumica i supruga Dwyanea Wadea, dobrog prijatelja LeBrona Jamesa. Oni su prije nekoliko godina zajedno ljetovali na Bahamima, a u društvu još nekoliko prijatelja išli su na ronjenje.

Kada su izronili i vratili se na brod, LeBron je shvatio da netko nedostaje. Bez razmišljanja je skočio nazad u vodu i vratio se s nestalim prijateljem.

''Bilo je to kao u epizodi Spasilačke službe'', rekla je Union koja je LeBrona usporedila sa stripovskim superjunakom Aquamanom.

LeBron je poznat kao igrač neviđenih fizičkih mogućnosti, a ova priča samo pojačava taj dojam. Osim toga, jedan je od igrača uz koje se nisu lijepili skandali, a nakon spašavanja čovjeka od utapanja njegov imidž uzornog igrača dodatno je dobio na snazi.

32-godišnji LeBron priprema se za već 15. NBA sezonu, a njegovi Cavsi nisu imali ugodno ljeto nakon što je Kyrie Irving zatražio trade.