Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nitko više nije siguran

Nastavak priče o kojoj bruji Amerika: ''Ne uplaćujte novac, to je prevara''

Video koji je pokrenuo lavinu podrške dobio je malo čudan nastavak.

Keaton Jones (Screenshot)

Već tri dana u SAD-u traje priča oko malog Keatona Jonesa. Nakon što je njegova majka objavila video na kojem njezin sin u plaču objašnjava kako ga maltretiraju u školi, Keaton je dobio neočekivano veliku podršku prvo sportskih, a onda i drugih američkih zvijezda.

"Zašto me gnjave, koja je svrha? Zašto uživaju kada su zli prema nevinim ljudima? To nije u redu. Rugali su se mojem nosu, rekli su mi da sam ružan i da nemam prijatelja... Polili su me mlijekom, ugurali mi šunku u hlače i bacali kruh na mene", ispričao je Keaton i nastavio.

"Zašto su to napravili baš meni? Ljude koji su različiti ne treba kritizirati zbog toga, jer to nije njihova krivica. Ako te već ismijavaju, ne treba pustiti da te to dira", zaključio je u jednominutnom videu.

Jedna od MMA zvijezda koja je podržala dječaka bio je i Stipe Miočić.

"Keatone, čuvam ti leđa. Pripremam se za svoju iduću borbu, ali samo reci i odmah stižem. Dođi i budi dio mog trening kampa. Znaj da nisi sam. Tu sam za sve što trebaš", napisao je Stipe na Twitteru

Potporu mu je dao i LeBron James, UFC prvaci Daniel Cormier i Tyron Woodley te pjevačke zvijezde poput Justina Biebera i Katy Perry.

S kime je razgovarao borac?

Bellatorov borac Joe Schilling otišao je korak dalje. Kontaktirao je osobu koja skuplja novac za Keatona, no ta osoba je šokirala borca koji je dječaka pozvao na jedan od svojih mečeva. Kasnije se pokazalo kako se radi o lažnom profilu iako je Schilling mislio da priča s dječakovom majkom.

''Ovu osobu treba prokazati jer ona skuplja dobrotvorne priloge za Keatona. Jebeš ovu kuju. Ovo može biti i lažan profil koji se pretvara da je njegova majka'', napisao je Schilling i objavio prepisku rasprave u kojoj osoba pod lažnim profilom ima i neke rasističke komentare.

Račun otvoren na servisu GoFundMe pod nazivom ''Stanite uz Keatona'' zatvorio je spomenuti servis. Navodno je prikupljeno više od 60 tisuća dolara. Nedugo zatim otvoren je te odmah zatvoren i drugi račun zbog sumnji u prevaru.

Kada su mediji počeli istraživati obitelj malog Keatona, neki su počeli prozivati njegovu samohranu majku za koketiranje s rasizmom. Zastave američkog Juga iz građanskog rata za mnoge su jasan pokazatelj rasizma, a upravo su razne obiteljske fotografije s takvim zastavama pronađene na društvenim mrežama.

Keatonova starija sestra Lakyn tvrdi kako njezina majka nije kontaktirala s borcem Schillingom te kako nije tražila nikakav novac.

''Nismo tražili niti planiramo tražiti nikakav novac'', rekla je medijima.

Situacija se zakomplicirala

Majka Kimberly izjavila je kratko za Fox News kako ona ne stoji iza profila s kojim je kontaktirao Schilling. Također, rekla je kako je s privatnog profila na Facebooku uklonila sporne fotografije te kako je snimka nastala nakon što je njezin sin opet tražio da dođe po njega u školu jer se bojao otići na ručak.

Reakcija je to na izjave ravnatelja škole za USA Today koji je rekao kako je taj incident zaključen prije nekoliko tjedana. No američkim medijima priču o maltretiranju djece otkrili su i drugi roditelji čija djeca pohađaju tu školu u saveznoj državi Tennessee

Servis GoFundMe poručio je pak kako neuspješno pokušava stupiti u kontakt s majkom kako bi utvrdio je li ona ta koja je otvorila račun na koji je sjelo 60 tisuća dolara.

Iako je američka javnost u kratkom razdoblju stala uz malog Keatona, sumnje u prevaru oko skupljanja donacija te mogući kontroverzni stavovi njegove majke oko rasnih pitanja potpuno su zakomplicirali ovu priču koja će sigurno imati još nastavaka. Nažalost, problemi mladog dječaka pali su u drugi plan…

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider