Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
neka bude treća sreća

Ivanu Klasniću treći put transplantiran bubreg!

Sjajne vijesti pristigle su sa zagrebačkog Merkura gdje je Ivanu Klasniću noćas transplantiran bubreg!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivšem hrvatskom nogometnom reprezentativcu Ivanu Klasniću treći je put transplantiran bubreg! Operaciji i transplantaciji bio je podvrgnut u noći s utorka na srijedu u zagrebačkoj bolnici Merkur.

Klasnićevi zdravstveni problemi s bubrezima započeli su 2007. godine. Transplantiran mu je majčin bubreg, no Ivanovo tijelo organ je odbacilo, nakon čega je uslijedila druga transplantacija – očeva bubrega. Tijelo je prihvatilo očev organ, nakon čega se činilo da je najgore iza njega.

Klasnić je nakon prve transplantacije uspješno nastavio nogometnu karijeru. Bio je prvi nogometaš koji je nakon transplantacije organa nastupio na Europskom prvenstvu. Na Euru 2008. postigao je dva gola, a među njima je i onaj u slavnoj utakmici s Turskom u četvrtfinalu.

U rujnu prošle godine Klasniću je otkazao i očev bubreg, a brat mu nije mogao donirati svoj jer su već stvorena antitijela protiv doniranih bubrega od strane članova obitelji.

"Moram se boriti za svoju kćer i svoju familiju. To mi sigurno pomaže puno i zato želim i dalje živjeti", govorio je Klasnić krajem studenog prošle godine.

Vjerujemo da je ovo treća sreća za Ivana Klasnića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider