Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kuća kruha i duha

Humane zvijezde Hrvatske igrale za izgradnju Studentskog centra u Mostaru

Susret je organiziran u sklopu velike akcije potpore izgradnji Studenskog doma, pučke kuhinje i Centra za dijalog u izgradnji "Dompes".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabrana vrsta Humanih zvijezda Hrvatske i ekipe Dompesa odigrale su u četvrtak humanitarnu nogometnu utakmicu na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog u Mostaru u sklopu potpore izgradnje Studentskog centra, Pučke kuhinje i Centra za dijalog koji nosi naziv Dompes (kuća kruha i duha), a koju u Mostaru grade franjevci za potrebite studente studente i građane.

Susret je završio miroljubivim rezultatom 5- 5 pred oko 2.500 gledatelja koji su se okupili u Mostaru po hladnom vremenu.

Susret je organiziran u sklopu velike akcije potpore izgradnji Studenskog doma, pučke kuhinje i Centra za dijalog u izgradnji "Dompes".

Za momčad Humanih zvijezda Hrvatske nastupili su Goran Vlaović, Mario Stanić, Boris Živković, Mate Bulić, Krunoslav Jurčić i mnogi drugi, a boje izabrane vrste Dompesa branili Blaž Baka Slišković, Ivica Šurjak, Ante Rukavina, Goran Jurić, Dragan Čović, Nermin Šabić i brojni drugi.

Mostarski franjevac fra Iko Skoko koji vodi projekt izgradnje Dompesa zahvalio se na dolasku Humanim zvijezdama Hrvatske i ekipi Dompesa te brojnim donatorima koji pomažu da bi se izgradio studentski dom.

Predsjednik udruge Humanih zvijezda Hrvatske Branko Tušek istaknuo je kako se izabrana vrsta Humanih zvijezda rado odazvala kako bi pomogla izgradnju Studentskog doma te tako omogućila mladima da studiraju i ostaju u svojoj domovini.

Hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović je izrazio zadovoljstvo što je sudionik lijepe priče, kazavši da je sretan što će se i na ovaj način prikupiti sredstva za Dompes.

U siječnju 2015. godine započela je izgradnja Studentskog doma, pučke kuhinje i Centra za dijalog u kojemu bi svoj smještaj, kada bude dovršena zgrada, trebalo pronaći 150 potrebitih studenata. Dompes će svoja vrata otvoriti već od rujna. Izgradnju ovoga centra pomogla je i Vlada Republike Hrvatske.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider