Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"lijepo sjećanje"

Trener uperio pušku prema svojim suigračima kao motivaciju za utakmicu!

Bivši napadač Juventusa Amauri otkrio je zanimljivu anegdotu iz igračkih dana u Palermu, kada mu je trener bio kontroverzni Francesco Guidolin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U razgovoru s talijanskim Il Giornaleom di Sicilia bivši napadač Juventusa otkrio je kontroverzni način na koji je njegov bivši trener Francesco Guidolin motivirao njega i suigrače uoči utakmice Kupa UEFA-e 2006. godine.

Amauri (37) te je godine igrao za Palermo, koji je za suparnika u spomenutom natjecanju imao londonski West Ham. Talijani su slavili u prvom susretu u Engleskoj s 1:0, a Guidolin nije htio ništa prepuštati slučaju u uzvratu.

"Nikada neću zaboraviti taj dan. Pripremali smo se za uzvratnu utakmicu Kupa UEFA-e protiv West Hama, a Guidolin je ušao u svlačionicu s velikom crnom torbom. Nedugo nakon toga izvukao je pušku i uperio ju prema meni i suigračima te poručio:

"Ozlijedili smo ih, sada ih idemo dokrajčiti".

"Sjećam se da sam se nastojao, zajedno s Fabiom Simpliciom, suzdržati od glasnog smijanja. No u konačnici je to bila lijepa uspomena, koje se svako malo sjetim s velikim zadovoljstvom", rekao je Amauri.

Vrlo čudna i kontroverzna motivacija očito je djelovala na igrače Palerma, koji su smlavili West Ham u uzvratu s 3:0.

Amauri je dvije godine kasnije ostvario transfer u Juventus, u kojem je proveo iduće tri godine. Guidolin je od 2006. do 2008. godine u čak tri navrata sjedao na klupu Palerma. Nakon toga četiri je godine vodio Udinese, a posljednji angažman imao je u Swansea Cityju 2016. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider