Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Europljani najviše slobodnog vremena provedu gledajući nogomet

• Europljani su u Nissanovu istraživanju odabrali nogomet kao aktivnost koja ih najviše uzbuđuje svakoga tjedna

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

• Gotovo tri četvrtine ispitanika izjavilo je da se svake godine najviše raduju finalu UEFA-ine Lige prvaka

• Više od četvrtine ispitanika oslobađa se svih obveza na večer finala UEFA-ine Lige prvaka

 Prema Nissanovu istraživanju u okviru Nissanova indeksa uzbuđenja Europljani od svih razbibriga najviše vole gledati nogomet.

U istraživanju u kojem je sudjelovalo više od 5000 ispitanika iz Velike Britanije, Italije, Francuske, Njemačke i Španjolske više od 55 % ispitanika izjavilo je da ih nogomet najviše uzbuđuje svakog tjedna, odnosno mjeseca. Nakon nogometa, najomiljenije su im aktivnosti bavljenje hobijem (53 %) i seks (52 %).

Istraživanje je pokazalo da Europljani više vremena provode gledajući svoje omiljene nogometne momčadi (3,2 sata tjedno) nego u spolnim odnosima (2,4 sata tjedno) ili u aktivnom bavljenju sportom (2,6 sata tjedno). Tek nešto manje od četvrtine ispitanika (24 %) odabralo je svoj nogometni klub kao jedan od najuzbudljivijih aspekata njihova života.

Kako bi istražio što nogomet čini tako uzbudljivim Nissan, službeni sponzor UEFA-ine Lige prvaka, odlučio je surađivati sa stručnjacima za znanost sporta sveučilišta u Loughboroughu kako bi razvili Nissanov indeks uzbuđenja.

Nissanovim indeksom uzbuđenja želi se istražiti i razumjeti znanstvene aspekte uzbuđenja obožavatelja s pomoću „eksperimenata uzbuđenja” uživo na parovima pravih obožavatelja nogometa tijekom utakmice UEFA-ine Lige prvaka i odrediti znanstvenu formulu koja pokazuje najvažnije elemente koji čine najuzbudljivije nogometne utakmice.

Jean-Pierre Diernaz, potpredsjednik odjela za marketing u Nissanu Europa izjavio je: „Uzbuđenje je poticaj za sve što činimo i stvaramo u Nissanu. Namjera nam je pružiti inovacije i uzbuđenje svima, radilo se o utakmici UEFA-ine Lige prvaka ili razvijanju pametnih tehnologija mobilnosti koje će oblikovati sutrašnjicu. Napredujemo velikim koracima u istraživanju, tehnologiji i konstrukciji koji će Nissan odvesti u svjetlu budućnost.”

Namjera nam je pružiti inovacije i uzbuđenje svima, radilo se o utakmici UEFA-ine Lige prvaka ili razvijanju pametnih tehnologija mobilnosti koje će oblikovati sutrašnjicu. Napredujemo velikim koracima u istraživanju, tehnologiji i konstrukciji koji će Nissan odvesti u svjetlu budućnost u kojoj: crossoveri nisu samo praktični... već i nadahnjuju, električna vozila nisu samo čista... već i pametna, a tehnologije za autonomnu vožnju nisu samo futurističke... već i inteligentne. To su dokazali i najprodavanije električno vozilo na svijetu Nissan LEAF te superautomobil Nissan GT-R.

Sažetak rezultata Nissanova* istraživanja:

Europljane više uzbuđuje gledanje nogometa nego seks
Više od polovine ispitanika (55 %) Europljana iz Velike Britanije, Italije, Francuske, Njemačke i Španjolske izjavilo je da ih svakog tjedna ili mjeseca najviše uzbuđuje nogomet. Nogomet slijede bavljenje omiljenim hobijem (53 %), seks (52 %) ili izlet s
obitelji (52 %).

Muškarci kao aktivnosti koje ih uzbuđuju svakog tjedna ili mjeseca češće biraju nogomet (64 %) ili seks (60 %) od žena (45 %, odnosno 42 %).

Najuzbudljivije europske momčadi i igrači dolaze iz španjolske La Lige
Nije iznenađenje da je najbolji strijelac u povijesti nogometnog kluba Barcelona, Lionel Messi, izabran za najuzbudljivijeg nogometaša (69 %), a u stopu ga slijede njegov najljući rival Cristiano Ronaldo (53 %) te suigrač Neymar Jr. (31 %).

Europljani smatraju da su tri najuzbudljivije europske momčadi FC Barcelona (64 %), Real Madrid (60 %) i Bayern München (41 %). Gotovo tri četvrtine (73 %) Europljana smatra da je finale UEFA-ine Lige prvaka najuzbudljiviji sportski događaj godine.

Europljani se slažu – omiljeni nogometni klub uzbudljiviji je od posla
Priupitani da ocijene najuzbudljivije aspekte svojeg života, četvrtina ispitanika (24 %) prednost je dala svojem nogometnom klubu ispred svojeg posla (18 %). Britanci najčešće izjavljuju da je njihov nogometni klub jedan od dvaju najuzbudljivijih aspekata njihova života (30 % u usporedbi s ukupno 24 %).

Europljani smatraju da je finale UEFA-ine Lige prvaka najuzbudljiviji sportski događaj godine
Gotovo tri četvrtine (73 %) Europljana iz Velike Britanije, Italije, Francuske, Njemačke i Španjolske smatra da je finale UEFA-ine Lige prvaka najuzbudljiviji sportski događaj godine. Konkretno, više od četvrtine ispitanih Europljana (28 %) odlaže sve ostale obveze kad je vrijeme finala Lige prvaka.

Štoviše, više od polovine ispitanika (53 %) izjavilo je da su emotivno povezani s utakmicama ili sportskim događajima koje prate.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider