Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"čovjek s glavom u pijesku"

Financijski krah Borisa Beckera: Slavni Nijemac spada na prosjački štap?

Slavni Nijemac Boris Becker doživio je financijski krah nešto prije podneva 21. lipnja, nakon što je Vrhovni sud u Engleskoj proglasio njegov bankrot.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavni njemački tenisač Boris Becker proglasio je bankrot nakon što je Vrhovni sud u Engleskoj odbio njegov zahtjev za produljenjem roka isplate dugovanja.

"Iako sam ga uživo gledala kako osvaja Wimbledon, teška srca moram reći da imam dojam kako je ovaj čovjek zabio glavu u pijesak", tim je riječim sutkinja Vrhovnog suda Christine Derrett objasnila pa proglasila bankrot Borisa Beckera.

Becker je u privatnoj banci Arbuthnot Latham & CO podigao kredit u vrijednosti šest (6) milijuna eura, a čiju ratu kredita od 2015. godine ne plaća. Odvjetnici slavnog Nijemca pokušali su prikazati na sudu da bi njihov klijent mogao u bliskoj budućnosti isplatiti dugovanje, međutim sud nije imao razumijevanja za te dokaze.

Podsjetimo, Becker je donedavno bio trener prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, međutim čini se da raskid te suradnje nije najgore što mu se moglo dogoditi. Nijemac je trenutno bez trenerskog i komentatorskog angažmana, te će morati pronaći brzo riješenje ako ne želi izgubiti sve što je u životu stekao.

Becker je 2002. godine već bio osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od dvije godine zbog utaje pola milijuna eura poreza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider