Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
neki su nasjeli

Dinamo policiji prijavio prevaranta koji je na internetu ''prodavao'' klub

Zbog osmišljavanja prijevarne prodaje nepostojećih dionica, GNK Dinamo kazneno je prijavio zagrebačkoj policiji 42-godišnjeg muškarca, tereteći ga da je preko lažne internetske stranice Dinama mamio žrtve koje su mu dale veći iznos novca, vjerujući da će na kupnji dionica ostvariti deseterostruki profit.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je objavio na internetskim stranicama da je prijavljeni muškarac, vodeći se javno predstavljenim namjerama uprave da provede privatizaciju kluba i lažno prikazujući činjenice doveo u zabludu veći, još neutvrđen broj osoba koje su mu na raspolaganje stavile veliki novčani iznos.
Kako bi prevara bila što uvjerljivija, muškarac je osmislio lažnu internetsku stranicu s koje je, u ime Dinama, komunicirao s kupcima "dionica", obećavajući im deseterostruki profit.

Kao jamstvo isplate ovjeravao je izjavu kod javnog bilježnika u kojoj bi naveo garanciju zarade i povrata novca u slučaju da se to ne dogodi. U nekoliko navrata je kupcima isplaćivao manje novčane iznose, sve na ime ostvarene "dividende", izvijestio je Dinamo. Klub navodi da je protiv muškarca pokrenuto kriminalističko istraživanje i određen istražni zatvor.

Zagrebačka policija potvrdila je Hini da je prepratila 42-godišnjaka zbog kaznenog djela prevare i da se kriminalističko istraživanje nastavlja jer se sumnja da je tim nedjelom oštećeno nekoliko osoba.
Uprava Dinama napominje da je odmah po saznanju za taj slučaj obavijestila zagrebačku policiju. Građane koji su postali žrtve tog nedjela, Dinamo je pozvao da se jave nadležnoj policijskoj upravi radi nastavka kaznenog progona protiv osumnjičenog prevaranta.

Uprava kluba iz Maksimira smatra da ne treba posebno naglašavati činjenicu da privatizacijski postupak nije pokrenut na način da bi ikakve legalne dionice GNK-a Dinamo bile na tržištu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider