Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Morat će potražiti drugdje

Najbizarnija ponuda prijelaznog roka: Htjeli na posudbu dovesti – maskotu!

Grci su pokušali dovesti maskotu iz Portugala, ali dobili su odbijenicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prijelazni rok može biti vrlo nepredvidljivo razdoblje s mnogim šokantnim i neočekivanim transferima i ponudama. No, do kraja ljeta vjerojatno nitko neće nadmašiti nesvakidašnju ponudu atenskog AEK-a koji je na posudbu pokušao dovesti – maskotu!

Predsjednik Dimitris Melissanidis htio je posuditi maskotu Benfice – orla poznatog kao Aguia Vitoria (pobjednički orao) koji prije utakmica leti iznad stadiona te se na kraju spušta na postolje s klupskim grbom.

AEK, kao i Benfica, ima orla u klupskom grbu, a Grci su htjeli posuditi orla za otvaranje novog stadiona. Predsjednik AEK-a tradiciju portugalskog velikana vidio je kao idealan dodatak ceremoniji otvaranja stadiona, ali Benfica je odbila njegovu ponudu.

Iz portugalskog prvaka procijenili su da se orao neće moći na vrijeme uklopiti u novu sredinu, čime su poručili AEK-u da potraže negdje drugdje. Isto vrijedi i za njihova rezervnog orla koji se zove Gloria.

Iskusni portugalski orlovi tako neće na posudbu u Grčku, a AEK će morati naći svog orla ako žele njegovim letom uveličati otvaranje nove sezone grčkog prvenstva. Njihov novi stadion zasad se zove Aja Sofija (po poznatoj istanbulskoj crkvi, a kasnije džamiji i muzeju), a nalazi se na lokaciji stadiona Nikos Goumas koji je bio dom AEK-a od 1930. do 2003. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider