Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamov plan

'U pet sezona četiri Lige prvaka: Želimo zadržati Sammira i Badelja!'

Još se nije ni „osušila“ sjajna Dinamova pobjeda protiv Malmoea koja jamči miran uzvrat i gotovo siguran ulazak u Ligu prvaka, a u plavim salonima već se kuju planovi za budućnost…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Dinama Mirko Barišić otkrio je Dinamov plan u sljedećoj „petoljetki“.

„Želimo u sljedećih pet godina četiri puta plasirati se u Ligu prvaka. Na taj način osigurat ćemo financijsku stabilnost kluba u trenutku kada Dinamu nitko ne pomaže“, kaže Barišić dodajući da nitko u Dinamo još niti ne pomišlja da je Malmoe apsolviran.

„Stoga ću reći da ćemo zaraditi prilična sredstva ako se ove sezone plasiramo u Ligu prvaka. Namjerno naglašavam taj 'ako' jer nam predstoji još teška utakmica u Malmoeu. Nitko u klubu ne misli da je sve riješeno. To bi bilo neozbiljno tvrditi“, poručuje uvijek staloženi predsjednik Dinama.

Razumljiv je oprez predsjednika Dinama, ali mi smijemo biti nešto opušteniji, pa već razmišljamo o suparnicima u skupini Ligi prvaka. Hoće li cijene ulaznica porasti i koga bi predsjednik Dinama najviše želio vidjeti u skupini s marketinškog i financijskoj pogleda?

„U pretkolima smo počastili naše navijače minimalnim cijenama od jedne do deset kuna. Razumljivo je da to neće biti tako ako se plasiramo u skupinu Ligu prvaka. Cijene će sigurno biti bitno veće. A što se tiče protivnika, ne treba biti previše mudar da se zaključi kako bi klubovi poput Reala, Barcelone, Manchester Uniteda ili Bayerna bili najveći mamac za navijače i sponzore.“

Navijački puk rado bi pogledao utakmice s nabrojanim velikanima, ali rado bi želio vidjeti „modru“ momčad u najjačem sastavu. Prevedeno, hoće li Milan Badelj i Sammir ostati u dresu Dinama?

„Shvaćamo želje navijača, a to su i naše želje. Klub iz sveg srca želi da kompletna momčad ostane na okupu još jednu sezonu. Trenutačno stvari stoje tako da će Badelj i Sammir ostati u Dinamu. Vjerujemo da bi im cijena u Ligi prvaka još porasla, jednako kao i drugim igračima.“

Znači li to da će Badelj, Sammir ili Vrsaljko ostati ako stignu i „nemoralne ponude“?

„To nisam rekao. Znate, moraju se poštovati i želje igrača. Teško je zadržati igrača ako stigne ponuda koja osigurava egzistenciju do kraja života. Naravno da i klub mora razmišljati o svojim interesima. Mi smo igračima stvorili sve uvjete da postignu ono zbog čega igraju nogomet. Ja se nadam da ćemo mi osigurati sve preduvjete da ih zadržimo u klubu još jednu sezonu. No, vidjet ćemo što će biti“, kazao je Barišić.

Predsjednik Dinama nije želio posebno komentirati zadržavanja Zdravka Mamića od 17 sati u policijskoj postavi zbog remećenja javnog reda i mira, no ipak je kratko dometnuo:

„Mislim da vlast nije trebala baš tako rigorozno reagirati“, zaključio je Barišić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider