Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tajna Lige prvaka

Saznajte kako izraelski vojni sistem prati kilometražu igrača!

Novinar emisije 'Provjereno' saznao je kako program izraelske vojske pomaže da se prate nogometaši u utakmicama Lige prvaka te sazna njihov točan broj pretračnih metara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ekipa magazina 'Provjerno' donosi Vam večeras priču o svim ljudima o kojima rijetko tko razmišlja kada gleda nogometnu utakmicu! Čak 110 tehničara danima su provlačili više od 100 kilometara kablova. Saznajte koliko je truda uloženo, a koliko živaca izgubljeno ne bi li slika s utakmice Dinamo - Ajax došla do Vas.

Jeste li se ikad pitali kako se točno izračunaju kilometri koje nogometaši pretrče za vrijeme jedne utakmice?

Talijanska tvrtka licencirana od UEFE-e isključivo za prikaz grafike i statistika za vrijeme prijenosa utakmica Liga prvaka, dan prije utakmice, stigla je u Zagreb i počela postavljati svoju opremu.

Jedan od njih je i Manuel Labarbuta, talijanski grafičar zadužen, između ostalog, za praćenje kilometraže igrača.

"Mi smo talijanska tvrtka koja radi sve statistike i TV grafike za utakmice Lige prvaka. Za svaku utakmicu, postoji jedan naš kombi, koji je spojen sa glavnim master kolima. Na tribini imamo tri promatrača koji nam prenose sve statistike za prijenos uživo i za grafičku podršku na semaforu stadiona. Tijekom utakmice imamo dva djelatnika u kombiju koji izrađuju sve statistike."

Program koji je primarno dizajniran od strane izraelske vojske za praćenje kretanja raketa, sada prati igrače. Kako? Kada ulaze na teren. Tehničar na njih zatakne nešto kao "elektronsku pribadaču" koju kompjuterski sistem može pratiti tijekom cijele utakmice.

"Uzima se jedan okvir, to je kao fotografija igrača. Potom se to primjenjuje na način da program zapamti i snimi taj okvir i prikaže nam brojke s terena."

Još uvijek Vam nije točno jasno kako sistem funkcionira? Saznajte više o ovome, ali i o drugim zanimljivostima poput, alpinista koji je postavljao kameru za prijenos na reflektor maksimira ili kriterija odabira usporenih snimaka, u Provjerenom u četvrtak u 22.30 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider