Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kelava heroj

Majka Ruža među navijačima: Bilo je infarktno, ali drago mi je zbog Ivana

Ni činjenica da se Dinamo iz Švedske u Zagreb vratio oko tri ujutro nije spriječila navijače da pozdrave ulazak svojih ljubimaca u Ligu prvaka.

Nešto prije 3 sata Dinamovi igrači su se pojavili u Zračnoj luci Plesu po povratku iz Švedske gdje su osigurali nastup u Ligi prvaka nakon 12 godina.

Na zagrebačkoj zračnoj luci okupilo se nekoliko stotina navijača koji žele sa svojim herojima podijeliti uspjeh ulaska u Ligu prvaka. Plesom je odjekivala pjesma iako su navijači bili podijeljeni u dva tabora - jedni su skandirali parole usmjerene protiv Dinamovog izvršnog predsjednika Zdravka Mamića dok drugi takve uzvike nisu odobravali.

Ipak, na Plesu se nalazio i veliki broj pripadnika policije pa stoga nije bilo moguće da dođe do bilo kakvih ekscesa među navijačima kao što se to dogodilo u Švedskoj.

Među okupljenim prijateljima i rodbinom navijača bila je Ruža Kelava, majka Dinamovog heroja, Ivana Kelave, koja je došla dočekati novopečenog hrvatskog reprezentativca koji je najzaslužniji za zadovoljavajući rezultat kojeg je Dinamo ostvario u Švedskoj. Upravo je Kelava najspominjaniji Dinamov igrač u skandiranjima navijača koji su prepoznali njegov doprinos uspjehu zagrebačkog kluba.

''Bilo je infarktno, ali na kraju je super završilo. Drago mi je da je Ivan pokazao svoju veličinu'', rekla je Kelavina majka i dodala kako suza nije bilo: ''Od uzbuđenja suze jednostavno nisu krenule.''

Nakon što su se Dinamovi igrači i stručni stožer pojavili u prostorijama Zračne luke Pleso navijači su svakom pojedinačno skandirali, a igrači su im se pridružili u pjesmama. Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić ovaj put nije 'ukrao' pozornicu za sebe već je pažnju usmjerio na one koji su na terenu izborili nastup u Ligi prvaka.

Braća Mamić izašla na sporedan izlaz

Braća Zdravko i Zoran Mamić neopaženo su se iskrali na jedan od stražnjih izlaza zrakoplovne luke Pleso, dok je ostatak ekspedicije prošao kroz špalir razdraganih navijača.

Najviše se skandiralo Kelavi, ali i ostatak momčadi dobio je zaslužene pohvale navijača. I to svi odreda.
"Presretan sam, nemam riječi da opišem svoju sreću", okružen navijačima kazivao nam je Kelava koji je u posljednjim sekundama fantastičnom paradom spriječio Malmoe da postigne treći pogodak.

Kelava: Mislio sam samo kako da se dočepam te lopte!

"Na što sam mislio u tom trenutku? Samo kako da se dočepam te lopte. U tom trenutku to mi je bilo najvažnije na svijetu. Sam sebi govorio sam da je imam. Drago mi je da sam uspio", govorio nam je Kelava dok je bio u zagrljaju ponosne majke koja ga je grlila u golmanskim rukavicama na kojima je pisalo: "Sine, volim te".

„Jako sam ponosna, ali nisam plakala dok sam gledala utakmicu. To će poslije doći“, kazala nam je Kelavina majka koja je bila u društvu unuka, Kelavina nećaka.

"Sammire, ostani! Miki, ostani!" skandirali su navijači ugledavši trenutačno dvojicu najtraženijih nogometaša Dinama, Sammira i Milana Badelja.
„Jako mi je drago da smo uspjeli“, smiješeći se dobacio je Sammir kojem su očito godila skandiranja navijača. Osmijeh je razvukao i Badelj.
„U ovom trenutku nema smisla govoriti o transferima“, razdragano će Badelj. Nismo inzistirali, a nismo ni mogli. Masa je jednostavno odgurnula igrače Dinama prema autobusu. Tamo ih je čekala torta koja je bila dar Croatije Airlines za ulazak u Ligu prvaka.

Vrsaljako: Crveni karton želim što prije zaboraviti!

Šime Vrsaljko, Mateo Kovačić i Mario Šitum bili su zaduženi za transfer kofera u „modri“ autobus.
„Uopće se ne želim podsjećati na onaj crveni karton. To želim što prije zaboraviti“, govorio nam je Vrsaljko dok je navijačima dijelio majice i dresove.

„Pogledajte ovu ludnicu, za ovo se isplati igrati nogomet. Plasirali smo se u Ligu prvaka i to je najvažnije. Uopće nije bitno koga ćemo dobiti u skupini. Tko god dođe bit će dobar“, zaključio je Vrsaljko i odjurio u bus.

Leko: Ma, neka dođe Real!

Iskusni Jerko Leko bio je pomalo zatečen ludnicom na Plesu.
„Navijači su nam priredili fantastičan doček. Iskreno, nismo se nadali da bi nas nakon poraza mogli ovako dočekati. Hvala im na tome“, poručio je Leko.
„Koga bih u skupini? Ma, neka dođe Real“, povikao je Leko i nestao u masi navijača koji su ga naprosto odvukli podalje od kamera.

„Modri“ mogu uživati u uspjehu. Poraz u Malmoeu brzo se zaboravio. Najvažniji je da su ostvarili sveti cilj. Liga prvaka ipak je nešto posebno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider