Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Milijunsko ulaganje

Na 'ušminkani' Maksimir protiv Neftčija za jednu kunu: Stiže novi travnjak!

„Modri“ trebaju pomoć navijača kako bi ostvarili „sveti cilj“, a to je plasman u Ligu prvaka…

Da je utakmica s Neftčijem, 13. srpnja, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka od sudbinskog značenja za Dinamo, govori i podatak da će se ta utakmica moći pogledati za samo jednu kunu.

>> Mamićeva sudbina u rukama trenera: Tomečak i Rukavina na klupu! Zna li Jurčić što radi?

Na službenoj stranici Dinama na Facebooku objavljeno je kako će cijene ulaznica za sjevere i istok maksimirskog stadiona stajati samo jednu kunu, dok će zapad stajati tričavih deset kuna.
Prodaja ulaznica za ogled s Neftčijem kreće od ponedjeljka, 11. srpnja, na blagajnama kod južne tribine koje će raditi od 10 do 18 sati, te na Dinamovu kiosku na križanju Maksimirske i Donje svetice, u vremenu od 9 do 17 sati.

Uloženo tridesetak milijuna kuna

Značaj utakmice i popularne cijene jamče da će „ušminkani“ Maksimir biti dobrano popunjen. U Dinamu su naznačili da jedna osoba može kupiti samo pet ulaznica. Pri kraju su radovi na kozmetičkoj obnovi Maksimira u koju je uloženo oko tridesetak milijuna kuna, a zajedno s izgradnjom novih pomoćnih terena Dinamo je ukupno investirao preko sedamdeset milijuna kuna iz svoje kase. Iz Dinama poručuju da će radovi biti završeni do 10. srpnja, odnosno prije Uefine inspekcije uoči utakmice s Neftčijem.

Na Maksimiru se trenutačno postavljaju posljednji novi stolci koji će biti vatrootporni, bez oštrih rubova i što je najvažnije namijenjeni nenatkrivenim terenima. Stolice su numerirane, a postavljeni su i redni brojevi kako bi se označili redovi. Stepenice su ofarbane žutom bojom, a ograde se boje u plavo. Isprva je predviđeno da na istočnoj tribini velikim slovima piše GNK DINAMO, no na kraju su se u Dinamu odlučili za mala slova. Malo „d“ pisat će na sjevernoj tribini, gdje su smješteni najvatreniji navijači Dinama. Naravno, kad nisu u bojkotu.

Novi travnjak bit će postavljen u srijedu

U potpunosti su završeni radovi na novoj drenaži terena. Novi travnjak bit će postavljen u srijedu. Završen je i novi sustav automatskog zalijevanja travnjaka. Za sada nema ništa od nove tartan staza nego će oko terena biti postavljena plava umjetna trava. Novinarska loža bit će u potpunosti renovirana, a derutni prsten nikad izgrađenih donjih tribina zaklonit će se plavim panoom koji će stajati na metalnoj konstrukciji.

Predviđeno je da to bude reklamni prostor za nove sponzore. Iako je riječ o površinskim radovima, Maksimir će za utakmicu s Neftčijem ipak izgledati ljepše i kultiviranije. Uz nadu da će stadion biti krcat navijačima, očekujemo i rapsodiju Jurčićevih pulena na zelenom travnjaku. Neka Neftči šaptom padne…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider