Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jurčić se 'ugrizao za jezik'

Opet nije imao sreće: 'Htio sam izbjeći klub čiji je gazda jako bogat'

U Neftčiju iz Bakua igra deset stranaca, a od toga čak pet Brazilaca…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Dinama Kruno Jurčić ponovio je pogrešku od prije dvije sezone kada je zaželio da na otvaranju kvalifikacija za Ligu prvaka ne dobije protivnika iz neke daleke zemlje. Tada mu nije uslišena molba budući da su „modri“ morali u Armeniju. Ponovno se „ugrizao za jezik“, jer u sljedećim kvalifikacijama slijedi put u Baku kod šesterostrukog prvaka Azerbajdžana Neftčija.

>> Sjetite se Vuge: Mpenza i 'naftaši' iz Bakua prijete hrvatskom prvaku

>> Dinamo na Neftči u drugom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka

>> Varaždin i Split saznali svoje protivnike u pretkolima Europske lige

"Neću više nikada reći gdje ne bih želio ići“, bilo je prvo što je Jurčić nakon današnjeg izvlačenja parova drugog kruga kvalifikacija za Ligu prvaka.

„Kada sam nedavno bio na utakmici, onda sam sreo Igora Mitreskog, koji je prije igrao u Cottbusu s Mariom Cvitanovićem. Prijatelji smo, pa mi je rekao da igra u Neftčiju. Radi se o klubu koji u sastavu ima pet Brazilaca, Emile Mpenzu i tada su pregovarali s Aleksandrom Hlebom“, s nekoliko informacija Dinamov trener ilustrirao je snagu azerbajdžanskog prvaka. No, Jurčić se nije uplašio, iako je jasno da Dinamo neće imati lak zadatak.

Mi želimo ići u Ligu prvaka i ništa to ne mijenja na stvari. Morat ćemo se više potruditi nego možda protiv nekih drugih momčadi, no naš cilj je jasan“, kaže Jurčić koji je nedavno spomenuo kako su potencijalne mine u drugom krugu takozvani „privatni klubovi“. Neftči je baš takav.

„Da, to je jedan od klubova gdje je gazda jako bogat i htio sam takve izbjeći“, potužio se Jurčić.

Dinamo prvu utakmicu igra na svome stadionu 12. ili 13. srpnja, a tjedan kasnije "modre" očekuje putovanje u Baku.
Ja bih volio da drugu igramo doma, ali to ne možemo mijenjati. Obzirom na pripreme koje traju dosta kratko, ta prva utakmica zapravo je trebala biti u sklopu tih priprema, no sada se stvari mijenjaju. Ne samo da moramo doma dobiti nego moramo ići na stvaranje prednosti za uzvrat“, zaključio je trener Dinama.

Nastavi čitati

Nastavi čitati